BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Kandil'e ilk tepki!

PKK'nın yeni tepe ismi Cemil Bayık, AK Parti hükümetine 'son uyarıyı' yaptı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER.COM-ANKARA-

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yayınlanan açıklamada çözüm sürecinin ikinci aşamasının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olduğu belirtilerek şu tehdit savruldu;

-  “Biz hareket olarak son kez AKP hükümetini uyarıyoruz. Tüm halkımız ve kamuoyu tarafından belirttiğimiz konularda en kısa zamanda somut adımların atılmaması halinde, sürecin ilerlemeyeceğini ve bundan da AKP hükümetinin sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz”.

Kandil'den gelen bu açıklamaya yanıtı AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu verdi. Ensarioğlu çözümü bitirmeye kimsenin hakkı yok dedi.

KİMSENİN BARIŞ SÜRECİNİ BİTİRMEYE HAKKI YOK

"Birincisi, Öcalan'ın sağlığı konusunda bir tereddüt ve şüphe yok, burada sırf gerginlik ve bir bahane yaratmaksa amaç, bunu her zaman ve herkes bahane bulabilir. Ama yakalanan bu tarihi barış fırsatını hem Kürtler, hem Türkler, hem Türkiye, herkes için olumlu olacak bu barış sürecini kimse bir takım bahaneleri öne sürerek heba etme hakkına sahip değil. Tabii ki eleştirilecek şeyler olabilir, eleştirmek, sürecin sağlıklı yürümesi için ikazlarda bulunmak herkesin hakkı ama bu süreci bitirmek kimsenin hakkı değil. İkazda bulunmak ve eleştirmek herkesin hakkı ama süreci bitirmek kimsenin hakkı değil, bu hakkı kimse kendinde görmesin."

"Somut adım dediğimiz, gerek Anayasa ile, gerek yasal düzenlemelerle, gerekse onun dışındaki hükumetin yapacağı bir takım düzenlemelerle ilgili çalışmaların olduğunu herkes biliyor. Bahaneler üretmeye gerek yok."


Kandil'den öyle bir tehdit geldi ki...

PKK'nın yeni tepe ismi Cemil Bayık, AK Parti hükümetine 'son uyarıyı' yaptı. Kandil'den gelen bu açıklama çok kritik. 3 isteği içeren açıklamanın tamamı için tıklayın

kandilden-hükümete-son-uyari.20130719154544.jpg

Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu açıklandı
Kandil Öcalan'ın sağlık durumu için açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı yazılı bir açıklama ile cevapladı.

abdullah-öcalan-sağlik-durumu.jpg

Abdullah Öcalan'ın hastalığı ne?

İmralı'da kardeşi ile görüşen Öcalan'ın hastalığı merak konusu. Günde yüz defa gözlerini siliyormuş ve biber gibi yanıyormuş.

Kandil'den Apo'nun hastalığı için açıklama
Abdullah Öcalan'ın hastalığı Kandil'i gerdi. PKK'nın yeni liderleri Öcalan'a doktor için özel açıklama yayınladı.