BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den HDP stratejisi! Kürt seçmen revizyonu

AK Parti erken seçim öncesi HDP’nin tulum oy çıkardığı Doğu ve Güneydoğu illerinde, Kürt seçmene yönelik revizyon yapacak.

Abone ol

1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmaya başlayan AK Parti'den HDP'ye karşı kritik bir hazırlık gündemde... AK Parti, HDP’nin rekor kırdığı Doğu ve Güneydoğu illerinde ciddi değişikliklere gidecek.

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre, AK Parti'nin stratejik planlarında, ayrıca, HDP’nin üçüncü parti olduğu İstanbul’da Kürt adayların listeye konulması, 7 Haziran’da Doğu ve Güneydoğu listelerinde yer almış önemli isimlerden bazılarının İstanbul’a kaydırılması da yer alıyor. Böylelikle İstanbul’daki Kürt seçmene mesaj verilecek.

AK PARTİ'NİN 3 DÖNEMLİKLER İÇİN FORMÜL ARAYIŞI

AK Parti, 7 Haziran öncesi üç dönem kuralına takılarak listeye giremeyen partinin ağır topları için de formül arıyor. 70 üç dönemlikten 15-20 ismin listelere girebileceği belirtiliyor. 12 Eylül’de yapılacak kongrede de bazı üç dönemlikler partinin en üst karar organı olan merkez karar ve yönetim kuruluna (MKYK) girecek.

3 DÖNEMLİKLERİN BAZILARI MYK'YA SEÇİLEREK BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVİNE GETİRİLECEK

MKYK’ya girecek üç dönemliklerin bir bölümünün milletvekili listelerine konulacağı, bazılarının da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından merkez yürütme kuruluna (MYK) seçilerek genel başkan yardımcısı olarak görevlendirileceği kaydediliyor.

AK Parti’nin, mevcut 258 milletvekilinden önemli bir kısmına yine listelerde yer vermesine kesin gözüyle bakılıyor. 200 civarında ismin listelerde olacağı belirtiliyor.