BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den flaş OHAL açıklaması: Sanırım...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "OHAL sanırım uzamayacak gibi. Bugünkü (Erdoğan-Bahçeli) görüşmede bu konu da gündeme gelebilir" dedi.

Abone ol

AK Parti'den OHAL'in devam edip etmeyeceğiyle ilgili flaş bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "OHAL sanırım uzamayacak gibi. Bugünkü görüşmede bu konu da gündeme gelebilir" dedi.

Elitaş Habertürk TV’de OHAL'in ne zaman kaldırılacağına ilişkin soruya, "OHAL'in kalkması TBMM'nin doğrudan iradesi değil. Hükümet teklif etmez veya teklif TBMM'de reddedilirse OHAL 18 Temmuz'da kalkacak. Sayın Bahçeli bir süre devam etmesi gerekir demişti. Sayın cumhurbaşkanımızın görüşü OHAL'in kalkması yönünde" yanıtını verdi. 

MHP'DEKİ GÖREVDEN ALMA... "Meclis'te bundan sonra biz ne dersek o olacak, Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtardık" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan'ın görevden alınmasını da değerlendiren Elitaş, şunları söyledi: "Amaç dışı bir şey söyledi. Sayın Devlet Bahçeli de ittifak konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstererek bu kararı vermiştir diye düşünüyorum."

BUGÜNKÜ GÖRÜŞMEDE GÜNDEME GELECEK... Dün MHP kanadından "OHAL'ın uzatılması gerekir" açıklaması gelmişti. Elitaş'ın verdiği bilgiye göre bugün saat 16:00'da başlayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan-Devlet Bahçeli görüşmesinde bu konu da gündeme gelecek.