BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.474,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den flaş Kenan Evren kararı

Yarın defnedilecek Kenan Evren'in cenazesine AK Parti katılacak mı? AK Partili Mahir Ünal merak edilen soruya yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kenaln Evren'in cenazesine AK Parti'den kimsenin katılmayacağını açıkladı

NTV canlı yayınına katılan Ünal, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. Ünal, cenazeye katılımın olup olmayacağını sorusuna böyle yanıt verdi:

"Bugün genel merkezle yaptığım görüşmelerde AK Parti'den herhangi birisinin bu törenlere katılmayacağı yönünde bilgi geldi bana. Tabii Sayın Başbakan’ın talimatıyla son anda bir katılım olur mu bunu bilmiyorum. Ama şu ana kadar bizim herhangi bir taziye yayınlamamız ya da bu törenlere katılacağımız yönünde herhangi bir açıklama gelmedi. Derin acıların sembolü haline gelmiştir. 2010 referandumuyla birlikte 12 Eylül darbesini yapanların yargılamasının önü açıldı. Yargı aşaması henüz sonuçlanmamıştı. Bizim de bir geleneğimiz vardır. Ölünün arkasından kötü şeyler söylememek gerekir. Ama bu acıları yaşamamak için de unutmamak gerekir."

CHP KATILMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine ilişkin "Sayın Genel Başkanı'mızın da belirttiği gibi Kenan Evren'in cenaze törenine katılmayacağız." dedi.

KENAN EVREN CENAZE PROGRAMI

Emekli Orgeneral Ahmet Kenan EVREN’in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi AKSEKİ Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

12 Eylül askeri darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, yargılandığı ve ağırlaştırılmış müebbet hapse, rütbelerinin sökülmesine mahkum edildiği dava kesin karara bağlanmadığından, son yolculuğuna hiçbir ünvanını ve hakkını yitirmeden uğurlanacak.

mahi̇r-ünal.jpg

Mahir Ünal, Evren'in cenazesiyle ilgili açıklamayı NTV canlı yayınında açıkladı

NEDEN KOCATEPE DEĞİL?

Evren'in cenazesi GATA'da yapılacak törenin ardından Genelkurmay Başkanlığı'na getirilecek. Burada Evren için resmi tören yapılacak. Törene, devletin üst düzey bütün isimlerinin katılması bekleniyor. Törenin ardından cenaze bilkent'teki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak namazın ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenaze için, devletin üst düzey isimlerinin cenaze namazlarının kılındığı Kocatepe Camii yerine daha küçük ve merkeze daha uzak olan Akseki Camii'nin seçilmesi de dikkati çekti.

Bunun da cenazeye gelebilecek ve tepki gösterebilecek olası kişilere karşı alınmış bir önlem olduğu değerlendirmesi yapıldı.

EVREN İÇİN NE DEMİŞLERDİ?

Dün hükümet kanadından gelen ilk yorumlar da ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim bir geleneğimiz var, ölünün arkasından kötü konuşulmaz. Allah rahmet eylesin diyoruz" demişti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, "Her şeyi ile tarihe havale ediyoruz. Türk tarihine, milletine ve Allah'a havale ediyoruz. Başka diyecek bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRTAŞ: KİM KATILACAK İZLEYELİM

Kenan Evren için resmi tören yapılacağını hatırlatan Demirtaş, dünkü açıklamasında "Resmi tören yapacaklarmış. Kim katılacak izleyelim hep beraber. Biz tek bir HDP'li ne resmi törene, ne de cenazesine katılmayacak. Bu kadar anneye acı çektirmiş, işkenceleriyle idamlarıyla yüz binlerce anneye acı çektirmiş birinin cenazesine tek bir HDP'li katılmaz, katılamaz. Bu kadar annenin acısına haksızlık olur" diye konuşmuştu.