BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den flaş CHP koalisyonu açıklaması

AK Partili Hüseyin Çelik, koalisyon görüşmeleriyle ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Çelik, AK Parti - CHP koalisyonu için 'Hükümet kurmak için her detayda anlaşmamız gerekmiyor' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, AK Parti ile CHP arasında yapılan koalisyon görüşmelerine ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasındaki koalisyon sürecine ilişkin görüşme sorulan Çelik, ''Ortak hükümet kurmak için her detayda anlaşmanız gerekmiyor. Niyetimiz ciddi olmasa neden bu kadar hazırlık yapalım? Eğer koalisyon olmazsa her iki taraf niçin olmadığını kamuoyuyla paylaşacaktır'' dedi.

"MHP KAPIYI KAPATTI AMA..."

''Bazı insanlar MHP ile daha iyi olabilir diyor'' ifadesini kullanan Hüseyin Çelik, ''MHP ilk günlerden kapıyı kapattı ama sürgüyü çekmedi belki kilitlemedi'' değerlendirmesinde bulundu.

ak-partiden-flaş-chp-koalisyonu-açiklamasi.jpg

Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye bir an önce kalıcı hükümete kavuşmalıdır. Türkiye hükümetsiz değildir. Vatandaşlarımız bir rahatlık içinde olmalı. Türkiye'nin bir 24 saat çalışan bir Başbakan'ı var. Koalisyon kurulur ya da kurulmaz.

"ŞUNUN İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Şunun için çok mutluyum; 70'li yıllarda siyasetteydim. Merhum Demirel ile Ecevit'in el sıkışması bile haberdi. Gırtlak gırtlağa gelen bir siyaset ortamı var. Rekabet olmalı ama nezaketten ayrılmamalı. Niyetimiz ciddi olmasa neden bu kadar hazırlık yapalım? Her iki genel başkan da bunu kendi ilgili kurumlarıyla paylaşacak. Ortak hükümet kurmak için illa her detayda anlaşmak gerekmiyor. Eğer koalisyon olmazsa her iki taraf niçin olmadığını kamuoyuyla paylaşacaktır.

"BİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİRİZ"

Tabanımız aslında herhangi bir partiyle koalisyon istemiyor. Baştan beri 3 dönem kuralının doğru olmadığına inanıyorum. Bazı insanlar MHP ile daha iyi olabilir diyor. MHP ilk günlerden kapıyı kapattı ama sürgüyü çekmedi belki kilitlemedi. Türkiye hükümetsiz kalmasın diye nihai kertede bize düşen sorumluluğu yerine getiririz anlamına gelecek bir tavır sergiledi. Ama MHP ben ilk etapta koalisyonda yokum muhalefette kalmak istiyorum diye irade beyanında bulundu. Su bulunmayınca teyemmüm edilir.'