BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den fişleme açıklaması!

Ak Partili vekil 'şimdi de biz fişliyoruz' deyince tüm gözler onlara çevrildi. Önce vekil özür diledi, sonra da Hüseyin Çelik açıklama yaptı

Abone ol

Çelik, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın bir konuşmasındaki ''40 yıldır onlar bizi fişledi, şimdi de biz onları fişliyoruz'' sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın ''uyarıldığını'' belirterek, parti olarak kuruldukları günden bu yana ''fişlemeye karşı tavır koyduklarını, demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmadıklarını'' vurguladı.

Doğan'ın ifadelerinin sadece kendisini bağlayacağını belirterek, ''kendisinin yaptığı yazılı açıklamayla sözlerine açıklık getirdiğini, pişmanlığını ortaya koyduğunu'' dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

PARTİ OLARAK FİŞLEMEYE KARŞIYIZ

''Bu sözleri söylememesi gerektiğini, maksadını aşan sözler olduğunu ifade etmiştir. Biz parti olarak kurulduğumuz günden beri fişlemelere karşı hep tavır koyduk. Demokratik bir ülkede kimsenin fişlenmesini doğru bulmuyoruz. Kimseyi fişlemiyoruz, kimseyi fişlemeye niyetimiz yok. Böyle bir niyetimiz de, böyle bir eylemimiz de yok. Kimsenin de bizi veya halkı fişlemesini de arzu etmiyoruz.''

Hüseyin Çelik, Avni Doğan'ın sözlerinin bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, parti olarak bu sözleri tasvip etmediklerini, bu sözlerin arkasında olmadıklarını vurguladı. Sözleriyle ilgili rahatsızlığın Doğan'a da iletildiğini kaydeden Çelik, ''Sayın Milletvekilli bu sözlerinden dolayı uyarılmıştır'' dedi.

Demokratik bir ülkede hiç kimsenin fişlenmesinin doğru kabul edilemeyeceğini, bunun tasvip edilemeyeceğini yineleyen Çelik, ''Kim yaptıysa yaptı. Biz başkalarının yaptığı yanlışlara ve hatalara düşmedik, düşmeyeceğiz'' diye konuştu.