BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Fazıl Say'ı şaşırtan davet

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın 31 Ekimde düzenlenecek Cumhuriyet konserine besteci ve piyanist Fazıl Say'ı davet etme kararı aldı.

Abone ol

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, yaptığı açıklamada, Fazıl Say’ın bir televizyon programında "AK Partililerin yüzde 90-95 oranında arabesk müzik dinlediği, başka müzik dinlemediği" şeklindeki röportajı sonrasında, sanatçıyı Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Cumhuriyet Konseri’ne davet etmeyi kararlaştırdıklarını belirtti.

Sanatçıya bir davetiye göndereceklerini kaydeden Delican, "ülkemizin bir sanatçısıdır, isterse dinleyebilir, isterse, kendisi de kabul ederse konser verebilir" diye konuştu.

Türkiye’de birçok müzik çeşidi olduğunu, AK Parti’nin de her tür müziği dinleyenleri barındıran bir parti olduğunu kaydeden Delican, ayrımcılığı kabul etmediklerini, parti içinde her türden müzik dinleyen çok sayıda kişi olduğunu da belirtti.

İnsanları belli bir kalıba sokmanın yanlış olduğuna dikkati çeken Delican, şunları söyledi:

"Bu bir davettir. İnsanlar birbirlerini tanımıyor da olabilir, bilmiyor da olabilir. Tanımayınca, bilmeyince daha rahat tepkiler verebiliyorlar, bizi tanıyınca farklı davranabilirler. Biz böyle bir organizasyonu ilk defa bu yıl yapmıyoruz. Geçen yıl da Turkuaz Oda Orkestrası ile gerçekleştirdik. Hem Mozart, hem Bach, hem Aşık Veysel dinledik. Doğudan ve batıdan birçok değer vardı konserde. Türkiye’nin geniş mozaiğinin net görülmesi lazım. Müzik evrenseldir, biz buna inanıyoruz. Cumhuriyetin değerlerini düşününce onu en iyi temsil eden müziğin de çok sesli müzik olduğuna karar verdik." Delican, 31 Ekimde düzenlenecek konserde Turkuaz Oda Orkestrası’nın sahne almasını planladıklarını da sözlerine ekledi.