BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Eskişehir'e rekor yatırım

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de spor alanında yapılan yatırım miktarının 200 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'e spor alanında yapılan yatırımların toplam değerinin 200 milyon lirayı bulduğunu söyledi.
 
Avcı, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen uluslararası ve ulusal yarışmalarda dereceye giren sporcular için düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, siyasetin yerelde başladığını, sporun da yerelde, amatörde başladığını, amatörde kazanılan deneyimleri başka yerlerde kazanmanın mümkün olmadığını söyledi.
 
Başarıda emeği geçen sporcuları, eğitimcileri ve yöneticileri kutladığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
 
"Spor alanında sizlere daha iyi şartlarda hizmet vermek için Eskişehir'e yakışan 33 bin kapasiteli stadyum, bin kişilik tam olimpik yüzme havuzu, 3 bin kişilik spor salonu, 100 yatak kapasiteli modern bir kamp eğitim merkezi, çok amaçlı basketbol, voleybol ve konferans salonu bulunan 6 derslik Odunpazarı Gençlik Merkezimizi sizler için çok kısa bir sürede faaliyete açıyoruz. Bu yatırımların toplam değeri ise 200 milyon lirayı buluyor." 
 
Bakan Avcı, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bu yıl kış okullarında 90 branşta, 70 antrenör nezaretinde 7 bin 948 öğrencinin eğitim aldığını belirterek, bisiklet, judo, atıcılık branşında 3 sporcunun 2016 yılında Brezilya'da yapılacak olimpiyatta ay yıldızlı formayı giyerek, Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti.
 
Avcı, daha sonra uluslararası ve ulusal yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.