BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

AK Parti'den emeklilere 4 büyük müjde!

AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Davutoğlu, 4 Ekim'de milyonlarca emekliye 4 büyük müjde verecek.

Abone ol

1 Kasım genel seçimleri öncesi partilerin seçim vaatleri ortaya çıktı. AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinde emekliden memura, öğrenciden öğretmene, ev kadınından işadamına kadar toplumun tüm kesimlerini içeren müjdeler vereceği öğrenildi.

Merakla beklenen beyannamede, emeklilerin beklentilerini karşılayacak pek çok düzenleme var. Emeklilerin gelirini artıracak, elini rahatlatacak düzenlemeler üzerinde hazırlıklar son aşamaya geldi.

ak-partiden-emeklilere-4-büyük-müjde.20150928094613.jpg

İşte yeni dönemde emeklileri bekleyen değişiklikler:

SEYYANEN ZAM

Bu yıl yapılan ekstra 100 liralık seyyanen zamdan tüm emekliler yararlanacak. Temmuz'da, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden maaşı bin lira ve altında olanlara 100 lira seyyanen zam verilmişti. Bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar da bin 100 liraya çıkarılmıştı. Ardından maaşına bakılmaksızın tüm memur emeklilerine bu ay ortalama 100 lira zam verildi. Seçim sonrası çıkarılacak yasa ile seyyanen zamdan yararlanmayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de 100 liralık artış yansıtılacak. Bin ile bin 100 lira arasında olan maaşlar bin 100 liraya tamamlanacak. Bin 100 lira ve üstünde olanlar da 100 lira zam alacak. Bu şekilde 100 liralık seyyanen zamdan yararlanmayan emekli kalmayacağı gibi, bazı emekliler bu ekstra artıştan ikinci kez yararlanabilecek.

İNTİBAK

Gösterge esaslı sistemden gelişme hızından pay alınan sisteme geçildi. Böylece gelişme hızından pay alamayan yaklaşık 1.9 milyon emeklinin intibakı düzenlendi. Yeni dönemde de emeklilikte gelir kaybının önüne geçilecek, maaşlarının düşmesi önlenecek.

MAAŞTAN KESİNTİ BİTİYOR

Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15'ten 10'a çekildi. Şimdi bu kesintinin tamamen kaldırılması planlanıyor. Böylece çalışan emeklilerin eline geçen para, yüzde 10'luk kesintinin kalkması suretiyle artacak. Halen maaşı bin lira olan emeklinin eline ayda 900 lira geçiyor. Kesintinin kalkmasıyla bu emekli her ay bin lira alacak.

FAİZSİZ KREDİ

Takvim'in haberine göre, emeklilere faizsiz, geri ödemesi kolay kredi verilecek. Edinilen bilgiye göre; kamu bankalarından verilecek kredinin ilk 1 yılı geri ödemesiz olacak. 1 yıl sonra başlayacak taksitler de faizsiz olacak ve uzun vadede kolay miktarlarla ödenecek.