BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den emekli, öğrenci ve işçilere büyük müjde!

Emekli, öğrenci ve çalışanlara yönelik eylem planı hazırlayan AK Parti, 3 ile 6 aylık ve 1 ile 4 yıllık süreç için somut adımlar atacak. Anayasa'nın değişmesi için çalışmalar hız kazanacak.

Abone ol

AK Parti, 64. hükümetin kurulmasıyla birlikte düğmeye basacak. Vaatlerin hayata geçirilmesi için eylem planı hazırlanıyor. Yasal düzenlemelerin de yer alacağı eylem planında 3 aylık, 6 aylık ve 1 ve 4 yıllık süreçte hangi vaatlerin hayata geçirileceği somut olarak anlatılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemin töreninden önce milletvekilleri ile ardından il ve belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Parti kurmayları ve ilgili bakanların bizzat rol aldığı çalışmalarda, 64'üncü hükümetin ilk 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 ve 4 yılda yapacakları gün gün takvimlendirildi.


2016 BÜTÇESİ PLANLANACAK

Planlamaya göre ilk ayın en kritik işi 2016 bütçesi olacak. Aralık ayında Meclis'ten geçirilmesi planlanan bütçe, vaatlerin mali karşılıklarını da içerecek şekilde düzenleniyor.

BAKAN GRUPLARI KURULUYOR

Bakanlıklar üzerinde görev dağılımlarında yeni düzenleme yapılıyor. Güvenlik, ekonomi ve reformlar alanında kurulacak bakan grupları, kendi alanlarıyla ilgili adımları hızlı bir şekilde atacak. Bu çerçevede reform görev gücü de hemen iş başı yapacak. Yeni Anayasa için de düğmeye basılacak. AK Parti'nin önceliği yeni anayasayı muhalefet partileriyle birlikte çıkarmak olacak. Davutoğlu bu kapsamda önümüzdeki günlerde liderleri ziyaret edecek. Yeni Anayasa ile yeni yönetim yapısı ve Başkanlık önerisi de gündemde olacak.

EMEKLİYE BİN 200, ÖĞRENCİYE 400 LİRA

3 aylık plan hazırlandı 64'üncü hükümet, ilk 3 aylık dönemde şu adımları atmayı planlıyor: - Emeklilere TOKİ aracılığıyla 240 taksitte aylık 250 TL bedelle konut sahibi olma imkânı tanınacak.

- Emeklilere yıllık ilave 1200 TL verilecek.

- Öğrencilerin 330 liralık bursu 400 liraya çıkarılacak.

- İlk kez iş bulan her gencin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak.

- Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için yüzde 85 kefalet imkânı sağlanacak.

- Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süreler memuriyet kıdeminde değerlendirilecek.

26. DÖNEM YARIN BAŞLIYOR

Yeni Şafak'ın haberine göre, Meclis, yarın yapılacak yemin töreniyle 26. Dönem'e başlayacak. En yaşlı üye sıfatıyla 77 yaşında CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geçici Meclis Başkanı olacak. Geçici Başkan Baykal'a, en genç 6 milletvekili, katip üye olarak eşlik edecek. Yeni dönemde en genç milletvekilleri HDP Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, HDP Milletvekili Dilek Öcalan, AK Parti Milletvekili Sena Nur Çelik, CHP Milletvekili Eren Erdem, HDP Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran olacak. Yemin töreninin yapılacağı gün, katılması halince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis'in ikinci en yaşlı üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman eşlik edecek. 26. Dönem Parlamentosu 1. Yasama Yılı, yemin töreninin yapılacağı 17 Kasım'da başlamış olacak. Geçici Meclis Başkanı Baykal'dan başlamak üzere milletvekilleri, kürsüden yemin edecek. Meclis'in ilk işi Meclis Başkanı'nı seçmek olacak.