BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

AK Parti'den Durak'a 'takdir' cevabı

AK Parti Adana İl Başkanı Kebude, Aytaç Durak'ın "kamu yararına imar değişikliği" sözlerine ilginç bir yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, ‘kamu yararına imar değişikliği yapma fikrinin’ 21 yıllık bir belediye başkanının aklına yeni gelmiş olmasının kendileri açısından ‘şaşırtıcı’ olduğunu söyledi.

Kebude, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın İnşaat Mühendisleri Odası'nda yaptığı açıklamanın ardından yazılı açıklama yaptı. Kebude, açıklamasında, “Bizim insan olarak aldığımız terbiye, mensup olduğumuz inanç gereği savunduğumuz değerler ve siyaseten ilk günden bu yana durduğumuz yer hep halkın menfaatlerinin bulunduğu yerdir. Hal böyleyken bu şehirde iki dönem belediye meclis üyesi, 21 yıldır da belediye başkanlığı koltuğunu işgal eden Aytaç Durak'ın ilk kez ‘kamu yararına’ görüşler açıklamasını herkes nasıl değerlendirmesi gerektiğinin farkındadır" dedi.

Durak’ın ismini zikrederek ‘takdir ettiği’ ni söylemesinin iyi niyetli bir açıklama olmadığını ve bunun da farkında olduklarını ifade eden Kebude, şunları kaydetti: "Bizim Durak'ın takdirine ihtiyacımız yok. Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden Durak'ın bu koltuğa nasıl geldiğiyle ilgili Türkiye genelinde ayyuka çıkan şaibe iddiaları henüz unutulmuş değildir. Bu işin sorumluları da elbette bir gün Yüce Türk adaleti önünde hesap verecektir.”