BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den Devlet Bahçeli'yi üzecek haber!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili açıklamasından günler sonra AK Parti'den olumsuz açıklama geldi. AK Parti Genel Baskan Yardımcısı ve Parti Sozcüsu Mahir Ünal baraj konusu gündemimizde yok dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahı̇r Ünal, Star gazetesinden Fadime Özkan’ın sorularını yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, siyaset gündemine seçim barajı gündemini getirmişti. Devlet Bahçeli, son olarak MHP'nin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada 2019 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için AKP ile işbirliği mesajı vererek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin birlikte inşa edebileceklerini söylemişti.

BARAJ YENİDEN ELE ALINMALI

Partisinin baraj altı kaldığı yönündeki açıklamalara yanıt veren Bahçeli, “Yüzde 10'a kafayı takanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık baraj, yüzde 50+1'e çıkmıştır. Yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği açık olan yüzde 10 seçim barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır” diye konuşmuştu. Bahçeli’nin bu sözlerinden günler sonra AK Parti’den seçim barajıyla ilgili açıklama geldi.

“ŞU ANDA BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahı̇r Ünal, Star gazetesinden Fadime Özkan’ın sorularını yanıtladı.“Seçim barajı mevzuu siyasetin gündeminde. CHP yüzde üç diyor, Bahçeli indirelim diyor, AK Parti ne düşünüyor?” sorusuna AK Partili Mahı̇r Ünal şöyle yanıt verdi:

“Şu anda seçim barajı konusu bizim gündemimizde yok. Yani şu anda biz seçim barajı konusu AK Parti olarak gündemimize almadık şu anda bizim gündemimizde yok. Sözcü olarak bu benim karar vereceğim bir konu değil. Önümüzdeki süreçte partinin yetkili organlarında konuşulur, tartışılır veya tartışılmaz ama şu anda gündemimizde yok.”

KONUŞULMASINDA BİR SAKINCA YOK

Mahir Ünal, “Yani, Bahçeli’nin talebinin de şu anda sizde bir karşılığı yok?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Daha önce ben de yaptığım açıklamalarda dedim ki siyasi partilerin bu konuyu tartışmasından son derece memnunuz, bu konunun konuşulması, tartışılmasında biz bir sakınca görmüyoruz ama şu anda bizim gündemimizde olan bir konu değil.”

AK Parti - MHP seçim ittifakında iki formül!

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ittifak yanıtı: Adım gibi eminim