BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den çok önemli yerel seçim açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, her seçim bölgesinde seçime gireceklerini belirterek ''AK Parti'nin herhangi bir yerde seçim çalışması yapmaması, seçime girmemesi diye bir şey söz konusu olmaz'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

MHP'nin İstanbul'da belediye başkanlığı için aday göstermeyeceklerini açıklamalarının ardından bir açıklama da AK Parti'den geldi. Sözcü Ömer Çelik, MKYK sonrasında MHP'nin aksine her seçim bölgelerinde seçime gireceklerini açıkladı. Çelik, MHP'nin af teklifi konusunda ise duruşlarının değişmediğini dile getirdi.

Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye'de her seçim bölgesinde ilde ilçede aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin her tarafında iddialı bir partiyiz. Genel merkezde bütün birimlerimiz her seçim bölgesinde seçime girecek ve o seçimlerde en yüksek başarıyı sağlayacak şekilde çalışmalarını yürütür. AK Parti'nin herhangi bir yerde seçim çalışması yapmaması seçime girmemesi diye bir şey söz konusu olmaz.

Cumhur İttifakı son derece önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Cumhur İttifakı'na çok önem veriyoruz. Cumhur İttifakı'na dönük bunun içerdiği ilkelerin korunması konusunda titiz özenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz. Bir takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor. Yerel seçimlerde bu ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Şu anda bununla ilgili bir somut mekanizma, bir ittifak yapılacak ya da yapılmayacak şeklinde bir formül ortaya çıkmış değildir.

ERDOĞAN-BAHÇELİ BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Her an olabilir bu. Programlarının uygunluğuna göre...

YARGITAY'IN BERBEROĞLU KARARI

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. MİT TIR'ları kumpası çok açık bir şekilde Türkiye'nin o bölgedeki faaliyetlerini bir yabancı devletleri çıkarları adına engelleme girişimidir. Yargı suçlu bulmuştur. Uzun zamandır Türkiye'nin gündemin olan bir mesele bu. Bizim bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok.

DURSUN ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI

Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Şayet böyle başsavcılar varsa, yargı kurumlarının gerekli girişimleri yaparak hukuka bağlı olmayan, Anayasa'ya bağlı olmayan, kumpas zihniyetindeki bu başsavcıları ortaya çıkarması, görevidir. CHP'den bununla ilgili bir yalanlama, kınama gelmemesi de dolaylı onamadır. Yassıada zihniyetinin CHP'de ne kadar diri olduğunu gösteriyor.

CHP'NİN İDLİB KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI

Sorduğu bütün sorulara bakın, ya Esad adına sorulmuş sorulardır ya da yabancı bir devletin pozisyonu adına sorulmuş sorulardır. Siyasette en vahim durumlardan bir tanesi siyasi haymatlos olmaktır. Bu şekilde haymatlos olmak durumu doğru bir durum değildir, biraz da trajik bir durumdur.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Tabii ki paketi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu devlete karşı işlenen suçlar ayrı kişilere karşı işlenen suçlar ayrı. Buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok. Af konusunda aynı yerde durmadığımız ortadadır. Pazartesi günü göreceğiz değerlendireceğiz.

KATAR'IN HİBE ETTİĞİ UÇAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin malıdır. Türkiye de pek çok devlete jestlerde bulunmaktadır. Bunu devletlerin birbirlerine karşı olağan jestleri olarak değerlendirmek gerekmektedir.

CHP'NİN İŞ BANKASI HİSSELERİ TARTIŞMASI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusal liderimizdir Atatürk'ün her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır. Herhangi bir partinin, bir grubun, bir zümrenin değildir. CHP onun doğal mirasçısı olarak görüyor kendilerini. O zaman tek parti vardı. Atatürk'ün mirası bütün milletimizindir. Bu, Atatürk'ün mirasına karşı yapılmış bir haksızlıktır. CHP'nin Atatürk'ün mirasına saygı gösterip Türk milleti adına bunun Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından temsil edilmesi şeklinde bir düzenlemeyi uygun bulması ve bu şekilde temsil edilmesi konusunda da hassasiyet göstermesi gerekir."