BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den CHP grubundaki skandal sloganlara dava

AK Parti yönetimi CHP'nin dünkü Meclis Grup Toplantısı'nda, AK Parti ve Cumhurbaşkanına hakaret içeren sloganlar nedeniyle dava açıyor.

Abone ol

AK Parti, CHP haftalık grup toplantısında bir grup CHP'linin "Tayyip'in i... yıldıramaz bizleri" sloganlarına karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Çoşkun Çakır imzası ile yapılan yazılı açıklamada, 24 Mayıs Salı günü yapılan TBMM’de CHP grup toplantısında yaşananlara dikkat çekilerek, yapılan hakaretler nedeniyle hukuki yollara başvurulacağı belirtildi. AK Parti’nin 4 grup başkanvekili tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

GENEL BAŞKAN REZALETE SEYİRCİ KALMIŞ

“TBMM çatısı altında gerçekleştirilen CHP grup toplantısında siyasetin adabı, ahlakı, nezaketi ile hiçbir şekilde bağdaşmayacak olaylar yaşanmıştır. Tribüne özellikle yerleştirildiği anlaşılan bazı gruplar, burada tekrarlamaktan utanç duyacağımız kimi sözleri AK Parti’ye gönül vermiş milyonlara ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak bir grup coşkusu içinde söyleyebilmiş, kürsüde konuşan Sayın Genel Başkan ise tüm bu yaşanan rezaletin sadece seyircisi olarak kalmış, üstelik sanki hiçbir şey olmamış gibi konuşmasına devam edebilmiştir. Bu açık küfürler karşısında itiraz etmek, en azından utanç duymak için bırakın herhangi bir siyasi partinin üyesi olmayı, sadece insan olmak dahi kafidir. Siyasi partiler birbirlerinin hasmı değil, memlekete hizmet yolunda farklı programlarını milletle paylaşarak ondan yetki alma rekabeti içinde olan kurumlardır. Bu rekabetin nezaketini korumak, asıl amaç olan millete ve ülkeye hizmet ilkesini her vakit hatırlamak, sonuçta aynı çatı altında aynı ülkenin insanları olarak yaşadığımızı unutmamak gerekir.

KÜFÜRLERE KORO HALİNDE SÖYLENMESİN RIZA GÖSTERİLSENİN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR

CHP Genel Başkanının büyük umutlarla getirildiği genel başkanlık koltuğunu dolduramaması, partisini bir adım öne götürememesi, artık demirbaş bir statü haline geldiği anlaşılan ana muhalefet konumunu aşamaması dolayısıyla bir öfke içinde olduğunu anlayabiliyoruz. Bu şartlar altında millete, onun oy verme davranışına, emaneti verdiği kişi ve kurumlara karşı hakaret edilmesinin ya da ancak futbol vandallarında görülebilecek yakası açılmadık küfürlerin koro halinde söylenmesine rıza gösterilmesinin kimseye faydası yoktur. Nezaketin bittiği, ahlakın sınırlarının aşıldığı yerde hukukun devreye girmesi ve sadece başvuranlar adına değil, toplumun ortak vicdanı adına da gerekenin yapılması olağandır. AK Parti grup yönetimi olarak CHP grup toplantısında atılan küfürlü sloganlar, hakaretler ve bunları durdurmak, susturmak için hiçbir şey yapmayan sorumlular hakkında hukuki girişimleri başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”