BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Bülent Arınç'a ilk tepki!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerine AK Parti'den ilk tepki veren isim milletvekili Mehmet Metiner oldu.

Abone ol

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme heyetini doğru bulmuyorum' açıklamasının doğru olmadığını ifade etmesine ilişkin, Arınç'a canlı yayında tepki gösterdi.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ METİNER'DEN GELDİ

AK Parti'den Bülent Arınç'a ilk tepkiyi veren isim milletvekili Metiner oldu. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendini çok şaşırttığını söyleyen Mehmet Metiner, "Çok üzüldüm, 'Cumhurbaşkanımızın hissi düşünceleri' diye bir tanımlama beni rahatsız etti. Siyaseti iyi beceren biri değilim. Şu an şaşkınım ve üzgünüm" dedi.

mehmet-metiner.jpeg

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Ankara'da konuşan Bülent Arınç,  bugün hiç beklenmedik bir çıkışla "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyeti haberlerini televizyondan izliyorum olumlu bulmuyorum'  dedi.

İşte Arınç'ın o açıklamaları: 

NE ZAMAN EMRETMİŞSE KENDİSİNE BİLGİ SUNULMAKTADIR

Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

KENDİ HİSSİ BEYANLARI

'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi.
Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız... Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.

bulent-arinc.20150321154525.jpg 
HEYETTEKİ İSİMLERİ SEVER VE TAKDİM EDER

İzleme heyetindeki isimler yeni isimler değildir. Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir.
Cumhurbaşkanımız da bu isimleri kendisi de çok sever ve takdir eder. İzleme heyetindeki kişiler hakkında olumlu düşüncelere sahibiz.

İZLEME HEYETİ İSİMLERİ

Bu isimlerin tespit edilmesi konusunda hükümetimizin de verilecek görevler konusunda başbakanımızın da bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Yalçın Akdoğan’ın da katkısı büyüktür bunu biliyorum. Sayın Akdoğan’ın ve başbakanımızın söylediklerine itibar etmeli, diğer haberlere itibar etmemeliyiz. Pek çok haber dolaşabilir, itibar etmeyin. Günü geldiğinde bizzat bilgi sunulacaktır

ÖCALAN MEKTUBU

Bu mesaj her yönüyle olumdur. Bu mesajın verilmesini bile hükümetin bir başarısı olarak görüyorum
Sayın cumhurbaşkanımızın başarısı olduğunu biliyoruz