BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  SEÇİM

AK Parti'den bomba HDP kehaneti!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 2015 genel seçiminde HDP'nin barajı aşamayağını söyledi: "Hiç ihtimal vermiyorum.'

Abone ol

HDP'nin 2015 genel seçiminde barajı aşıp aşamayacağına ilişkin AK Parti'den en net açıklama Yalçın Akdoğan'dan geldi.

HDP'nin 2015 genel seçiminde barajı geçme ihtimali olmadığını söyleyen Yalçın Akdoğan, HDP'nin Kürtlerin bile oyunu alamadığını iddia etti.

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'a konuşan Yalçın Akdoğan'ın 2015 genel seçimine ilişkin değerlendirmesi şöyle:

KENDİLERİ BARAJI AŞACAKLARINA İNANMIYORLAR

HDP barajı aşacak diye bir korkumuz hiç yok. Kendilerinin de barajı geçebileceklerine inandıklarını sanmıyorum. Türkiye’de Kürt vatandaşlarımızın nüfusu belli, HDP’nin aldığı oy da belli. Niye bu noktada bir gelişme kaydedemedi? Bırakın Türkiye nüfusunun genelinden oy almayı niye Kürtlerin oyunu bile almayı beceremiyor. İşte bu yapısından dolayı. HDP’nin ve PKK’nın zihniyeti, bölge halkının benimseyeceği, onun hamuruna uygun bir zihniyet mi?

Marksist, Leninist, ateist, dibinde ot bitirmeyen, her türlü baskıyı yapan. Orada baskı yaptığı vatandaş Kürt değil mi? Örgüt Kürt halkına zulmeden bir yapıya dönüşmüş durumda. Ben barajı geçebileceklerine hiç ihtimal vermiyorum. Gerçek yüzleri böyle ortaya çıktıkça da tabi daha zor. Ama böyle bir şeye devletin de Ak Parti’nin de ihtiyacı yok. Biz güvenlik tedbirlerini alacağız. 7 Haziran’da da kimin ne kadar oy alacağını göreceğiz. Bundan bizim bir endişemiz yok. Endişesi olacaksa CHP’nin endişesi olsun. CHP de kolkola girip orada birlikte hareket edeceklerine, kim kendi altını oyuyor ona baksın.