BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den BDP'nin şartına red!

Anasaya taslağına CHP ve MHP destek vermiyordu. BDP'nin de destek için şartı vardı. Ak Parti o şartı da kabul etmedi, yalnız kaldı.

Abone ol

İçişleri Bakanı, BDP'nin anayasa taslağına destek için seçim barajının indirilmesi önerisine karşı çıktı. Atalay, demokratik açılımın Mahmur ayağının yeniden canlanacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, NTV muhabiri Nilgün Balkaç'ın anayasa paketi, demokratik açılım ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Atalay, anayasa paketinde cumartesi günü son değerlendirmeyi yapıp teklifi salı günü Meclis'e sunmayı planladıklarını söyledi.


AYRI AYRI MI PAKET OLARAK MI OYLANACAK?

Atalay paketin topluca oylanacak olması konusunda "Pratik olarak bu kadar çok maddenin oylanması zordur. Bu konu neticede parlamentoda değerlendirilebilir. Partiler bir araya gelip bu konuyu görüşebilirler. Olmazsa olmaz değil yani." diye konuştu.


BARAJLA İLGİLİ ÇALIŞMA YOK

Beşir Atalay "BDP farklı açıklamalar yapıyor, ‘Öcalan muhatap alınmalı’, ‘Seçim barajı düşürülmeli’ gibi açıklamalar yapıyor. Bu önerilerin ne kadar yanındasınız, ne kadar uzağındasınız?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz açıkladık, şu an seçim barajıyla ilgili bir çalışma olmayacak. Diğer teklifleri gündeme alınması söz konusu olmayan bir tekliftir, açıkça söyleyelim."

IRAK SEÇİMİNİN SONUCUNU BEKLİYORUZ

Atalay; Habur'dan, Mahmur'dan gelişler konusunda ise şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz gelişleri biz durdurduk. Bütün ricalarımıza rağmen bizi ve toplumu rahatsız eden görüntüler ortaya çıkınca gelişleri durdurduk. Ama şimdi özellikle de Irak seçimlerinin sonucu açıklandıktan ve hükümet kurulduktan sonra çalışmamız Kuzey Irak boyutuyla ilgili hızlanacak. Yeni gelişler olacak demeyelim ama Kuzey Irak şu anda masada, ABD’lilerle ve Kuzey Irak bölgesel yönetimiyle uzun görüşmeler yaptık, ancak herkesin beklediği Irak’taki seçim sonuçları. İstikrarlı bir hükümet kurulursa süreç daha iyi yürüyecek.

PKK'NIN ÜST DÜZEY ELAMANLARI 3. ÜLKEYE GÖNDERİLECEK Mİ?

Balkaç'ın "Mahmur Kampı’nın kapatılması ya da PKK’nın üst düzey elemanlarının üçüncü bir ülkeye gönderilmesi gibi şeyler de gündeme gelecek mi?" sorusuna ise Atalay'ın yanıtı şöyle oldu:

Kuzey Irak’taki kamplarla ilgili her şey gündeme gelebilecek.