BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den Başkanlık sistemi için flaş adım!

AK Parti başkanlık sistemi için harekete geçiyor. Başbakan Binali Yıldırım kısa sürede teklifimizi meclis'e sunacağız açıklamasında bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım İl başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Gündemi değerlendiren Başbakan Yıldırım çok tartışılan Başkanlık sistemiyle ilgili atılacak adımı açıkladı. Başbakan ''kısa sürede teklifimizi meclis'e sunacağız'' dedi. Başbakan şu açıklamalarda bulundu.

TEKLİFİMİZİ MECLİS'E SUNACAĞIZ

15 yıldır yeni anayasa yeni anayasa. Sakız gibi çiğneniyor. Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim. Sayın Bahçeli’nin çağrısını aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. İster 330'la geçsin ister 367 ile çıkan sonucu millete götüreceğiz. Her türlü millete soracağız. 

Mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağlıyor olmasına rağmen, büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye’nin dertlerine çözüm üretemediği de bir gerçektir.

15 Temmuz'da dönüşüm oldu. Yapılan düzenlemelerle bir Anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Türkiye'nin istikrarının sürmesi ve milletin güçlenmesi için sistemin tıkanıklarının ortadan kaldırılması zaruri hale gelmiştir. Bu yolda gerekli adımları atacağız. Kararı da ya millet verecek ya da meclis. Milletin verdiği kararın da başımızın gözümüzün üzerinde yeri var. Başkanlık sistemi için kısa sürede teklifimizi meclis'e sunacağız.

UNAKITAN'IN ÜZERİMDE EMEĞİ VAR

Bugün bu toplantımızda partimizi, teşkilatımız, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı enine boyuna konuşacağız. Ülkemize hizmet aşkımızı daha da arttırarak gayretle çalışıyoruz ve devam da edeceğiz. Eski Maliye Bakanı Kemal abime Allah'tan rahmet diliyorum. Kemal Unakıtan'ın üzerimde emeği çok vardır. O yüzden bu toplantımız daha sakin geçecek.

'MİLLETİMİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUM...'

Değerli yol arkadaşlarım toplantının başında PKK tarafından şehit edilen Parti başkanlarımıza Allah'ta gani gani rahmet diliyorum. Herkese başsağlığı diliyorum. Bu hain terör mrgütü yol arkadaşlarımızı alçakca, haince şehit etti. Burada milletimin ve sizin huzurunuzda söz veriyorum dökülen her damla kanın tek tek hesabı sorulacak. Teröristleri ve destekçileri ülkemizde nefes alamayacak hale gelecekler. Onların siyasi uzantıların maskelerini de düşüreceğiz. Kaçacak delik bulamayacaklar.

'ADALETTEN ŞAŞMADIK ŞAŞMAYACAĞIZ'

Ne kadar terör örgütü varsa üzerimize püskürüyor. Millet iradesine katletmeye çalışanlar bugün hesap veriyorlar. FETÖ konusunda soruşturmaları büyük titzlikle devam ettiriyoruz. Bizim adımız 'Adalet ve Kalkınma Partisi' biz asla adaletten şaşmadık, şaşmayacağız. Hiç kimse bu işi sulandırmaya kalkmasın. FETÖ'nün özü kazınıncaya kadar bu mücadelede aralıksız çalışacağız. 

EN UFAK BİR YALPALAMA MİLLETE GERİ DÖNER

Ana muhalefet partisi kısa vadeden kazanç elde edeceğini hesap ediyor. 15 temmuz kahramanları bunu asla hoş karşılamayacak. Terörle mücadelede en küçük yalpalama bu millete maliyete yüksek fatura olarak geri döner. Bu milletin siyasi ve ekonomik şahlanışın önünde taşeron terör örgütleri duramazlar, duramayacaklar.

'30 YILIN EN AĞIR DARBESİ'

PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz. Halkımızın güvenliği için sınır ötesi harekat devam ediyor. Büyük oranda gücünü kırdık. Cani terör örgütü bölge insanının en büyük düşmanı.Bölge için mücadele ettiklerini söylerler.  Yapmamız gereken bu sorunu kökünden halletmek. Terör örgütünü milletle devlet arasından söküp atmak. 

SIKINTILARI AŞACAĞIZ

Bölge halkı vatanının,devletinin, milletinin yanında. Pazar günü aşiretler terör örgütüne karşı duruşlarını ortaya koydular. Ne kadar fitne saçan örgüt varsa, onlardan çok daha büyük Türkiye var, Türk milleti var. Yüreği iman dolu yiğit millet var. Yaşadığımız sıkıntıları el birliği ile aşacağız. Terör örgütü mensupları bu ülkeden çıkarılacak. 

TERÖR DESTEKÇİLERİ BU TOPRAKLARDAN ÇIKARILACAK

Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'den önce kişi başına düşen milli gelir 700 dolardı. Şimdi o bölgelerin ortalaması 5 bin dolara çıktı. Aynı oranda büyümedik, oralardaki büyüme Türkiye'nin geneline göre çok daha fazla. Terör örgütü de, destekçileri de bu topraklardan çıkarılacak. Bundan kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim.

'TANAP PROJESİ DEVAM EDİYOR'

İsrail ile Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. Rusya ile kriz öncesinin şartlarını geri getirmek, daha da ileri götürmek için kapsamlı bir işbirliğine gidiyoruz. Mavi Akım'dan sonra dünya enerji güvenliği açısından büyük önem atfeden TANAP projesi devam ediyor.

TEŞKİLATA TAVSİYE: HİZMETE SINIR KOYMAYIN

Akşam eve gidince suratımı asık görünce torunlarımın benden uzaklşaştığını görüyorum. Ama gülümseyince yaklaştıklarını görüyorum. Bizim görevimiz insalarımızın gerginliğini artırmak değil. Moral daima yüksek olacak. Moral değerlerinizi muhafaza edemezseniz yüzde 100 başaracağınız işte bile başarısızlığa düşerseniz. Her konuda kendinize sınır koyun ama millete hizmette sınır koymayın.

"KENDİMİ DENETİMLİ SERBESTLİKTE GÖRÜYORUM"

Bakan olduğumda çocuklarım bana dedi ki 'Sen bakan oldun ama biz mutlu değiliz. Bizim hayatımız kısıtlandı. Oraya gitsek gören mi olur' diye. Ben şimdi başbakanlık görevini üstlendim kendimi denetimli serbestlikte görüyorum. Bir adım daha zora gitti bizim işler. Öyle kapıdan ayağını attığın anda her taraftan bir kafa uzanıyor. Şöyle balıkçıya gideyim nerde... Yok. Hangi görevi yaparsak yapalım normal insan neye ihtiyacı varsa biz de onu yapmamız lazım. Neyse özel meseleleri milletle paylaşmaya gerek yok.

'AK PARTİ BİR ŞEY SÖYLERSE YAPAR'

Derslik sayısının bir o kadar daha yaptık, öğremen sayısını arttırdık. 77 bin derslik var. 300 binden fazla dersliği AK Parti döneminde eğitim sistemine kazandırdık. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de... AK Parti birşey söylerse yapar, yapmayacağı şeyi de asla söylemez. Laf ağzınızdayken o sizin esirinizdir, laf ağızdan çıkarken siz onun esiri olursunuz. 

'BUNLARA SAHİP ÇIKMAK MİLLETİN GELECEĞİNE SAYGISIZLIKTIR'

'Dershaneleri kapatırsanız sizin için iyi olmaz' dediler. 17 Aralık'ta biz tavrımızı ortaya koyduk. Bunlar terör örgütüdür. Diyelim ki önceden biz de anlayamadık ama 17 Aralık'ta tavrımızı ortaya net koyduk. 17 Aralık'tan sonra hala bunlarla hareket edeceksin, 15 Temmuz'u da göreceksin... Pes! Millete havale ediyorum. Bunlara sahip çıkmak milletin geleceğine, kahramanlıklarına saygısızlıktır. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yoldan dönmesini, Yenikapı ruhuna sadık kalmasını istiyoruz.