BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Bahçeli'ye bir ret daha

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Bozdağ, Bahçeli’nin af açıklamasına ilişkin “Af söz konusu değildir” değerlendirmesi yaptı.

Abone ol

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MHP'nin af çağrısıyla ilgili, " MHP ayrı bir parti. AK Parti ayrı bir parti. Biz ülkeyi yönetme sorumluluğu taşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız gerçeği ifade etti. Hükümetimizin gündeminde af söz konusu değildir.'' diyerek kapıları kapattı.

Hatırlanacağı gibi MHP lideri Bahçeli 12 Mayıs günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımla genel af çağrısında bulunmuştu.

İşte Bahçeli'nin 12 Mayıs tarihinde attığı tweet:

Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran,zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?

"TERÖRİSTLERE ASLA VE ASLA AF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bahçeli'nin af çıkışına Hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yıldırım'dan gelmişti. Yıldırım, "Hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla ve asla af söz konusu değildir." sözleriyle Bahçeli'ye kapıları kapamıştı.

"AF ÇAĞRISI BAHÇELİ'NİN KENDİSİNE AİT BİR TALEPTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin af talebine, "Sayın Bahçeli'nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok." sözleri ile cevap vermişti.

"BU KONUDA KARARLIYIZ VE SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ"

"Sayın Cumhurbaşkanı İngiltere'ye giderken af gündemimizde yok dedi. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise Bahçeli şöyle yanıtlamıştı:

Biz kendi gündemlerinde olsaydı zaten destek verir, müspet kanaatimizi kendileriyle paylaşırdık. Ancak gündemlerinde olmadığı için bir görüşümüzü, çok ciddi sosyal ve toplumsal boyut kazanmış, ihtiyaç haline gelmiş kanayan bir yaraya dönüşmüş mühim bir meseleyi milletimizin gündemine taşıdık. Bu konuda da kararlıyız ve sözümüzün ardındayız. 49 yıllık siyasi geçmişi, tecrübe ve geleneği olan MHP'nin çok önemli bir toplumsal yarayla ilgili çözüm önerisini paylaşması son derece doğal son derece meşru ve elbette de en tabii hakkıdır.

"ALLAHIN İZNİYLE AFFIN ÇIKACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

Sayın Başbakan 'Teröristlere kesinlikle af yok' diyor. Biz de bunun aksini söylemiyoruz. Bizim de kast ettiğimiz zaten budur. Biz kendi gündemimizi seslendirdiğimiz gibi on binlerce mağdurun, kader kurbanının hakkını da hukukunu da müdafaa edeceğiz, devamlı dillendireceğiz. Allahın izniyle affın çıkacağını ümit ediyorum."