BIST 9.558
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.479,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Arınç'a tepki geliyor!

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzleme Heyeti'ne ilişkin eleştirilerinin ardından yaptığı değerlendirmeye AK Parti'den tepkiler geliyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti'ne ilişkin "Benim haberim yok, doğru da bulmuyorum" eleştirilerinin üzerine "Haberinin olmaması mümkün değil, Cumhurbaşkanımız her şeyi çok iyi bilmektedir. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir. Açıklamalarını doğru bulmuyorum." değerlendirmesi Ankara'ya bomba gibi düştü, Arınç'a AK Parti'den tepkiler geliyor.

Arınç, bu olay açıklamalarının hemen ardından bir gün sonra yine konuştu ve geri adım atmayarak yeni bir çıkışta daha bulundu; "Davutoğlu'nu her türlü tehlikeye karşı savunurum. Unutmayın bu ülkede bir hükümet var." dedi. 

"ÇABUK UNUTTUK KEFENİ"

Arınç'ın bu sözleri AK Parti içinde hoş karşılanmadı. Pek çok vekil sert tepkide bulunurken, "Çabuk unuttuk kefeni" eleştirileri geldi.

İşte konuyla ilgili AK Parti içinden gelen yorum ve eleştiriler:

AK Parti'den ilk tepki milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Bülent Arınç'ın 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme heyetini doğru bulmuyorum' açıklamasının doğru olmadığını ifade etmesine ilişkin, Arınç'a canlı yayında tepki gösterdi.

mehmet-metiner.20150323094059.jpeg

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ METİNER'DEN GELDİ

AK Parti'den Bülent Arınç'a ilk tepkiyi veren isim milletvekili Metiner oldu. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendini çok şaşırttığını söyleyen Mehmet Metiner, "Çok üzüldüm, 'Cumhurbaşkanımızın hissi düşünceleri' diye bir tanımlama beni rahatsız etti. Siyaseti iyi beceren biri değilim. Şu an şaşkınım ve üzgünüm" dedi.

burhan-kuzu.20150323094246.jpg

BURHAN KUZU: ERDOĞAN BU İŞİN BAŞ MİMARI

Tepki gösterenlerden biri olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, "R.T.Erdoğan bu işin baş mimarıdır. Çözüm sürecinin baş aktörü 'bu benim siyasi hayatıma mal olsa bile vaz geçmeyeceğim bir projedir' diyen şahsiyet R.T. Erdoğan'dır. Çözüm Süreci için R.T.Erdoğan ben gerekirse 'Baldıran zehirini İçerim' demişti. Bu laftan daha güzel bir laf edilemez. Efendim Çözüm Süreci'ni takip için bir heyet olsun mu olmasın mı? Bu işin özü değil tamamen teferruattır. İşin özü bugün Nevruz'da netleşti. Asıl olan ve kalıcı olan Türkiye İçin Başkanlık Sistemidir; gerisi gerçekten teferruattır. Ülkesini seven herkes bu sistemi savunur... Derim ki: Kim ki başkasını eleştiriyor, o eleştirdiği şeyi kendi de yapmamalı. Aksi halde niyeti sorgulanır. Sözüm meclisten içeri..." ifadelerini kullandı.

İstanbul Milletvekili, Bülent Turan da "Çözüm sürecinin mimarı, herkesin de bildiği gibi Erdogan'dır. Süreç bugüne gelmişse aldığı risk sayesinde. Ne çabuk unuttuk giydiği kefeni!" diye konuştu.

metin-kulunk.20150323094215.jpg 

"ERDOĞAN ASLA YALNIZ OLMAYACAKTIR"

İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise Arınç hakkında "Hiç kimse şunu unutmasın ki; çözüm süreci Sayın RTE'nin başlattığı bir harekettir. Ve bu sürecin her adımını titizlikle takip etmektedir. D.B'mızın Devlet politikaları ile ilgili açıklamaları muhalefeti rahatsız etmesini anlıyoruz ama diğer rahatsızlık duyanları pek anlayamadık. Sayın Erdoğan'ı 'sadece Köşk'te otursun' diye düşünenler, Sayın Erdoğan'ın dönüştürücü Liderliğini anlamayanlardır. Sayın Erdoğan'ı anlamayanlara üzülmek gerek. Türkiye'yi dönüştüren hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Asla da yanlız olmayacaktır." yorumunu yaptı.

hamza-dag.jpg

"PROJE: ÇÖZÜM SÜRECİ, MİMARI: ERDOĞAN"

İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise şu mesajı verdi: Proje:Çözüm süreci, Mimarı: Recep Tayyip Edoğan, İmar-inşa:Recep Tayyip Erdoğan, Kurdela: Recep Tayyip Erdoğan, Yıkım ekibi:CHP,MHP ,HDP,Paralel...

zelkif-kazdal.jpg 

"ÇABUK UNUTTUK KEFENİ"

Ankara Milletvekili Zelkif Kazdal: Siyasi abilerimize emekli olduklarında saygı ve sevgi duymak, kapılarını çalıp hal hatır sormak istiyoruz. Çok şeymi istiyoruz... Çözüm süreci, hükümet değil 'devlet politikasıdır'. R. Tayyip Erdoğan'da bu devletin başıdır. Ne konuşuyorlar anlamadım... Çözüm süreci, Türk milletinin R. Tayyip Erdoğan'a duyduğu güven sayesinde bu günlere gelmiştir. Bundan sonrada bu güvenle ilerleyecektir.

İstanbul Milletvekili Bülent Turan: Çözüm sürecinin mimarı -herkesçe malum- @RT_Erdogan'dır. Süreç bugüne gelmişse aldığı risk sayesinde. Ne çabuk unuttuk giydiği kefeni!

bulent-arinc.20150323094410.jpg

ARINÇ ERDOĞAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Çözüm Süreci ve Abdullah Öcalan mektubu konusunda Nevruz kutlamalarının yapıldığı 21 Mart günü  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ipleri koparan bir çıkış yaptı.

Ankara'da konuşan Bülent Arınç 'dan hiç beklenmedik bir çıkış gelmişti. Arınç 'ın çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'izleme heyeti haberlerini televizyondan izliyorum olumlu bulmuyorum' tepkisi üzerine gelmişti. Bülent Arınç yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, 'Sayın cumhurbaşkanımız habersiz değildir. Cumhurbaşkanımızın sözlerini uygun bulmuyorum' demişti.

NE ZAMAN EMRETMİŞSE KENDİSİNE BİLGİ SUNULMAKTADIR

Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında veya bakan arkadaşlarımız tarafından ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır. Çözüm sürecinde aktör olan bakan arkadaşlarımız tarafından kendilerine arz edilmektedir.

erdogan--kopya.20150323094423.jpg 

KENDİ HİSSİ BEYANLARI

'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi.
Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz.

YIPRANABİLİR SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız.. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz.

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

Hükümet olarak izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.

HEYETTEKİ İSİMLERİ SEVER VE TAKDİM EDER

İzleme heyetindeki isimler yeni isimler değildir. Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir.
Cumhurbaşkanımız da bu isimleri kendisi de çok sever ve takdir eder. İzleme heyetindeki kişiler hakkında olumlu düşüncelere sahibiz.

İZLEME HEYETİ İSİMLERİ

Bu isimlerin tespit edilmesi konusunda hükümetimizin de verilecek görevler konusunda başbakanımızın da bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Yalçın Akdoğan’ın da katkısı büyüktür bunu biliyorum. Sayın Akdoğan’ın ve başbakanımızın söylediklerine itibar etmeli, diğer haberlere itibar etmemeliyiz. Pek çok haber dolaşabilir, itibar etmeyin. Günü geldiğinde bizzat bilgi sunulacaktır

ÖCALAN MEKTUBU

Bu mesaj her yönüyle olumdur. Bu mesajın verilmesini bile hükümetin bir başarısı olarak görüyorum
Sayın cumhurbaşkanımızın başarısı olduğunu biliyoruz

 İŞTE ARINÇ'IN ERDOĞAN'A İLİŞKİN O SÖZLERİ- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ