BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'deki törende Erdoğan sürprizi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla katıldı. Erdoğan, "Birlikte yol yürüdüğüm dava arkadaşlarımla gönül bağım asla bitmemiştir, bitmeyecektir" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de kimsenin 15 Temmuz öncesi gibi davranamayacağını söyledi. AK Parti'nin sadece kendisine oy verenlerin değil ülkenin tamamına karşı sorumlu olduğunu ifade eden Erdoğan, bir kez daha FETÖ ile mücadele sözü verdi, köklerinin kazınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'ndeki törene video konferansla seslendi. Kimsenin 15 Temmuz öncesi gibi davranamayacağını söyleyen son 14 yılın sorumluluğunu üstlenen iktidar partisinin de bundan sonra tüm Türkiye'yi kucaklayacağını söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kıymetli yol arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Kurucu genel başkanı olmaktan iftihar ettiğim AK Parti ile hukuki bağımı, olağanüstü kongrede kopartmak zorunda

kalmıştım. O gün 13 yıl sonra partimden ayrılıyor olmamın hüznünü, milletimle kucaklaşacak olmamın sevincini birlikte yaşadım. Partiyi birlikte kurduğum, bugüne kadar birlikte yol yürüdüğüm dava arkadaşlarımla gönül bağım asla bitmemiştir, bitmeyecektir.

PINARHİSAR'DAN BAŞBAKANLIĞA...

Hatırlayınız 26 Mart 1999 tarihinde milletimizle birlikte Pınarhisar cezaevine doğru yola çıkarken ne diyorduk? “Beraber ıslandık bir bu yollarda” Evet beraber yürüdüğümüz ıslandığımız bu yolda hep birlikte çok şeyler yaşadık. Cezaevinden çıktıktan sonra milletimize koştuk. Ardından 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimiz bize ülkeyi yönetme sorumluluğunu verdi. Başbakanlık görevini üstlenerek gece gündüz çalıştık.

15 TEMMUZ'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ

Biz milletimize hizmet ettikçe, millet de bize sahip çıktı. Her seçimde oyumuzu artırdık. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de oldukça sancılı geçti. 2007’de 367 garabeti dahi oynamadık oyun bırakmadılar. Düğümü milletimiz çözdü. Gezi olaylarıyla toplumsal kaos denemesi yaptılar tutmadı. Bir ihanet çetesi vasıtasıyla 17-25 aralık darbe girişimini başlattılar. Oradan da netice alamadılar. 2014 seçiminde 13 parti bir adayı destekledi. İlk turda bu mücadeleden de hamd olsun galip çıktık. Bu defa güneydoğu’daki bazı ilçelerimizde bir başkaldırı teşebbüsünde bulundular. Açtıkları çukurlara kendileri gömüldüler. PKK ve DAEŞ’i kullanarak canlı bomba saldırıları yaptılar. Yine istedikleri neticeyi alamadılar. 15 Temmuz 2016 gecesinde ülke tarihimizin en alçak sinsi tehdidiyle karşı karşıya kaldık. TSK’ya sızmış Fetullahçı terör örgütü mensubu bir grup asker müsveddesi, bu tür terörist kendi milletine ve devletine karşı darbe girişimi başlattı. Bu hainler devletin namuslarına emanet ettiği tankları uçakları her türlü silahı yine millete karşı kullandılar. Milletimizle birlikte omuz omuza vererek bu ihanet girişimini akamete uğrattık. Çok sayıda arkadaşımızı şehit verdik, çok sayıda gazimiz var. Diğer parti mensuplarıyla tek yürek olarak istiklaline sahip çıkma mücadelesi verildi.

"BİN 400 YILLIK KADİM DAVADIR"

Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir, ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti’yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul’un Fethi’nden Çanakkale’ye, İstiklal Harbi’nden 15 Temmuz’a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur.

"TÜRK MİLLETİNİN TAMAMINA SORUMLULUĞUNUZ VAR"

Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır.

YENİKAPI MESAJI

7 Ağustos’ta Yenikapıda bir araya gelen siyasi parti genel başkanları ve vatandaşlarımız ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışı olmuştur. Bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum.

FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ KAZIMAK...

Biz yıllarca gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz, ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz demiştik. Maalesef bu alçaklar o gece 240 evladımızı şehit ederek 2195 kardeşimizi yaralayarak milletimize bedel ödetmişlerdir. Bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETO’nun kökünü kazımak boynumuzun borcudur."