BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de teşkilat değişimi etrafı lağım kokuları kaplayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Metal yorgunluğu var' diyerek değişim sinyali verdiği AK Parti teşkilatlarını Milat gazetesi yazarı Mehmet Seyit Deniz sert ifadelerle dolu bir yazıyla ele aldı.

Abone ol

"Metal yorgunluğu değil, fosilleşme süreci."

Bu başlık Milat gazetesi yazarı Mehmet Seyit Deniz'in bugünkü köşesine ait. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2017 sonuna kadar AK Parti teşkilatlarında değişim yapılacağına ilişkin sözlerini köşesine taşıyan Mehmet Seyit Deniz, hem parti yönetimine uyarılarda bulundu hem de parti teşkilatlarında yaşananları sert ifadelerle kaleme aldı.

AK Parti'de değişim sürecisinin binlerce 'küskün' yaratabileceğinin altını çizen Deniz, çalışmayan ve kötü işlere karışan teşkilat yönetimleri olduğunu söyleyip şunları kaleme aldı:

"Yani çalışmayan teşkilatların sıkıntısı, metal yorgunluğundan öte kendini atayanlara sadakat duyguları içinde emir almaya alışık tiplerin atanmasından dolayı tıkanan bürokrasi ve siyasi hayatın bir sonucu.

...Bulundukları konum itibariyle pek de adil işlere el atmadıkları için girdikleri ilişkileri itibariyle dokunulduğu takdirde etrafı lağım kokularının kaplayacağı da işin bir diğer boyutu."

Mehmet Seyit Deniz'in yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"...

Cumhurbaşkanı her ne kadar bu ikazı yapsa da tek bir teşkilatın dahi kendini, yapılan ikazın muhatabı görmediği ortada.

Hiçbir teşkilatın kendini yorgun argın hissetmeyip gayet üretken, çok çalışmaktan yorgun bitap düştükleri hissi içinde oldukları da bir vakıa.

Üst üste gelen darbe girişimi ve sosyal çalkantılar nedeniyle neşter vurulmayan teşkilatların bünye ile uzun süren hemhal sürecinde kemikleşip kalması değişimin önünde en büyük engel olarak duruyor.

Bunun ötesinde mevcut yapıların kendi alternatifleri olacak kişi ve grupları canından bezdirerek teşkilatlardan küstürüp kaçırtmaları ise en büyük sorun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti teşkilatları için değişimin yapılması gerektiğini belirtirken teşkilatların doğal olarak bazı oda, sendika, vakıf ve derneklerle bağlantıları göz önüne alındığında bir teşkilatın değişimiyle birlikte binlerce kişinin küstürülmesi de söz konusu.

Hem de öyle içine kapanıp küsecek insanlar da değil bu kişiler.

2004'ten bu güne her fırsatı değerlendirmekten çekinmeyen, başkalarının omuzuna basa basa gelip kendi menfaatleri için samimi arkadaşlarını diskalifiye etmekten çekinmeyen söz ebesi, ikna kabiliyeti yüksek insanlar…

Ve bu yapıları oluşturan insanların birçoğu da FETÖ ile kol kanat ilişkisi içinde üst bir aklın talimatları doğrultusunda bürokrasiyi şekillendirmiş kişiler.

Yani çalışmayan teşkilatların sıkıntısı, metal yorgunluğundan öte kendini atayanlara sadakat duyguları içinde emir almaya alışık tiplerin atanmasından dolayı tıkanan bürokrasi ve siyasi hayatın bir sonucu.

Bulundukları konum itibariyle pek de adil işlere el atmadıkları için girdikleri ilişkileri itibariyle dokunulduğu takdirde etrafı lağım kokularının kaplayacağı da işin bir diğer boyutu.

Bu yapı sadece Ak Parti'nin başının beladan kurtulmamasına bağlı değişmezliğin verdiği süreçte kemikleşen bir yapı da değil.

28 Şubat'ın bize bir armağanı…

Dikkat ederseniz Ak Partiyi dışardan destekleyen tüm sivil toplum kuruluşlarının başında ve yönetiminde bulunan kişiler, 28 Şubat döneminden kalma nostaljik biraz da fosil yapıya sahip kişilerden oluşuyor.

28 Şubat'ın mimarları bile tarih oldu ama bu kişiler hala teşkilatlarda dipdiri duruyor.

O süreçte içlerinde gerçekten mücadele edenlere kimsenin saygı duymak dışında bir sözü olamaz.