BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de temizlik : Üsküdar ve Eyüp kesin Fatih ise...

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş referandum sonrasında gidici. Eyüp ve Üsküdar HAYIR oyunun çıktığı AK Parti kaleleri. Fatih ise son anda EVET diyerek revizyon potasından uzaklaştı.

Abone ol

16 Nisan referandum sonuçları sonrası AK Parti temizliğe evinden başlıyor. Önce başarısız bakanlar gidecek, hemen ardından belediye başkanları. İnternethaber.com yazarı Süleyman Özışık topun ucundaki belediyeleri sıraladı. Verdiği kulis bilgisine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere Eyüp, Üsküdar, Fatih değerlendirmede. Sebep de AK Parti'nin kalesi olarak görülen bu noktalardaki kayıplar.

ÜSKÜDAR'DAKİ HEZİMET
AK Parti'deki temizlikte ilk olarak kellesi gidecek isimlerden biri Kadir Topbaş ise ikincisi de Üsküdar deniliyor. Sebep de muhafazakar oyların kalesi olan Üsküdar'ın referandumda yüzde 53 ile HAYIR demesi. Bu kabul edilebilecek bir rakam değil. Bu noktada da Hilmi Türkmen için çanlar çalmaya başladı. Üsküdar halkı tarafından sevilmeyen Hilmi Türkmen, Mustafa Kara'dan devraldığı koltukta 'agresif' çıkışları sebebiyle ne medya ne de kamuoyu ile doğru düzgün iletişim kuramadı. Bu da sandıkta hezimet olarak ona geri döndü. Üsküdar 2010 yılında yapılan son referandumda yüzde 54 ile EVET demişti. Hilmi Türkmen döneminde EVET ve HAYIR oranı tam tersi rakama döndü.

EYÜP'DE AK PARTİ'YE KAYBETİRDİ
Eyüp referandumda AK Parti'nin Üsküdar'dan sonra en büyük şoku yaşadığı ilçelerden biri oldu. 16 Nisan 2017 Referandum oy sonuçlarına göre Eyüp yüzde 51,54 ile HAYIR oyu verdi.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, makamında sırtını Erdoğan'ın resmine dayasa da bu referandum sonuçları ile gidici olan isimlerden.  Eyüp 2010 yılındaki referandumda yüzde 52 ile EVET demişti.

FATİH OYLARI ARTIRDI AMA...
Bu ilçeler içinde Fatih son anda oy rengini EVET çıkararak potadan sıyrılmış görünüyor. Fatih'in daha önceki genel seçimlerdeki karnesine bakıldığında referandumda büyük bir kan kaybı göze çarpmıyor.


Fatih belediyesi önceki yılların seçim sonuçları bakıldığında oylarını artırmış görünüyor. Referandumlar seçimlerden farklı olduğu için kıyaslama yaparken Fatih'in önceki referandum sonuçlarına bakmak gerekiyor.
16 Nisan referandum sonuçları Fatih'te yüzde 51.4 EVET çıkmıştı. Türkiye geneli sonuçlarına bakıldığında Fatih ile geneldeki oy oranı birebir aynı.

İSTANBUL İLÇELERİ 16 NİSAN REFERANDUM SONUÇLARI