BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'de son dakika gelişmesi! Beşir Atalay'ın yeni görevi

Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü oldu! SON DAKİKA!

Abone ol

AK Parti Genel Merkezi'nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü. MKYK toplantısında alınan kararla AK Parti yönetiminde sürpriz değişiklikler yapıldı. Beşir Atalay, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Toplantıda alınan kararlara göre; AK Parti Sözcülüğü ile Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Malatya Milletvekili Öznur Çalık getirildi. Hüseyin Çelik ve Salih Kapusuz yeni yönetimde yer almayacak.

ATALAY'DAN PARTİ SÖZCÜSÜ OLARAK İLK MESAJLAR 

Atalay'ın açıklamalarından satır başları;

“Yine kendisiyle aynı çatı altında Hüseyin Çelik Bey'le birlikte olacağız. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Uzun yıllar bu görevi yürüttü. Yeni görevinde de kendisine başarılar diliyorum.”

“Bundan sonra Basın Sözcüsü ve Parti İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hükümetimiz adına açıklamaları ben yapacağım. Bu MYK’da pazartesi 18.00’de ilk toplantısını yapacak. Şu günlerin şu ayların Türkiye için büyük değişimlere sahne olduğunu biliyoruz. İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı göreve başladı. Göreve gelen ve görevden alınan arkadaşlarımızın birbirlerine karşı tutumları Türkiye’de dikkate değer görüntüler. Önümüzdeki hafta yoğun bir hafta olacak. Özellikle pazartesi günü 62. Hükümet 5. Ak Parti Hükümeti ilk bakanlar kurulunu yapacak. Ayrıca yine pazartesi günü 12.30’da Meclis’te grup toplantımız yapılacak. Saat 14.00’te de TBMM Genel Kurul’u toplanacak ve hükümet programı okunacak. “


besir-atalay.jpg
 

“Hükümet programı 1 Eylül’de Meclis’te okunacak, 48 saat sonra program üzerinde görüşme yapılacak ve 6 Eylül’de program üzerinde oylama yapılacak. İlk genel kurulda milletvekili olmayan bakan arkadaşımız Numan Kurtulmuş yemin edecek. 6 Eylül’de güven oylamasından sonra 7,8,9 Eylül’de de yarım kalan torba yasa görüşmeleri devam edecek ve Meclis tatile girecek. 1 Ekim’de de Meclis normal açılışını yapacak. Birinci olağanüstü kongremiz iyi düzenlenmiş, oradaki sıcak atmosfer dışında kimsenin şikayetinin olmadığı, oylamaya çok yüksek katılımın olduğu bir kongreydi. MKYK üyelerimiz önemli değerlendirmeler yaptılar. Sizlerle iletişimde tanıtımla ilgili birimimiz bundan sonra da sık bilgilendirmeler içinde olacak. İletişimimiz gayet iyi olacak. Ben her zaman şeffaflığı savundum. Partimizle ilgili verebileceğimiz bilgileri sizlere en kısa şekilde vereceğiz. Sizlerle iyi bir iletişim içinde olacağımıza inanıyorum.”

PARALEL YAPI VURGUSU 

“Bizim paralel yapıyla ilgili kararlılığımızı hepiniz biliyorsunuz. O konunun geçmişini en iyi bilenlerden birisiyim ben, eski içişleri bakanı olarak. Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu. Bakanlığı, başbakan yardımcılığını devrederken böyle bir görevi bilmiyordum.”