BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'de seçim günü yönetim değişti Erdoğan'dan dünyaya mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti, 6. Olağan Kongresi'de çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye'ye adeta ekonomi savaşı ilan eden ABD'ye; ''Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Ya olacağız ya öleceğiz. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız'' sözleriyle meydan okudu. Erdoğan 1380 oy alarak yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Abone ol

AK Parti'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı. Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarına göre kayıtlı 1457 delegeden 1381'inin oy kullandığını, 1380 oyun geçerli, 1 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi.

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçerli 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylama ile belirlendi.

Erdoğan AK Parti'nin merakla beklenen 6. Olağan Kongresi'nde dünyaya önemli mesajlar verdi. Erdoğan ABD'yle yaşanan krize değindi ve bulduğu her fırsatta Türkiye'ye karşı tehdit dilini kullanan Trump'a yanıt verdi. Ankara'dan ABD'ye seslenen Erdoğan''Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz'' açıklamasında bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyunu 1 no'lu sandıkta kullandı.

ABD'YE: OYUNUNUZU GÖRDÜK MEYDAN OKUYORUZ: Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa, imkan da vardır. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, nice tuzakları hep imanıyla boğmuştur.

Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 DÜNYAYI SÖMÜRENLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

Çad'lı öğrenciden Erdoğan'ı duygulandıran konuşma



BİZİ PARÇALAYAMAYACAKSINIZ: Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız.

MİLLETİMİZ NİCE İHANETLERİ İMANIYLA BOĞMUŞTUR: İman varsa, imkan da vardır. Milletimiz nice ihanetleri, tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Bugün de imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ülkemizi yıkamayacaksınız. Çünkü biz Türkiyeyiz, çünkü biz Müslümanız.

AK Parti yeni MKYK belli oldu İşte o isimler

ZALİMLER VURDUKÇA SİNENLERDEN OLMADIK: Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, kendi alanını korumayan bir parti olmadık, olmayacağız. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık. Zalimler vurdukça sinenlerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik. Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak isteyen masum insanlara çelme takanlardan olmayacağız.

KARANLIK ODAKLARIN DÜMEN SUYUNA GİRMEDİK: AK Parti olarak karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Gücümüzü darbecilerden, vesayet odaklarından değil milletimizden aldık. Milletimizin talep ve beklentilerine göre icraat yaptık. Biz medeniyetimizin köklerini Medine'nin minberinde, Mescid-i Aksa'nın minaresinde ararız. Biz ülkemizi çok sevdik. Sevdiğimiz için de ülkemize birinci sınıf demokrasi, hizmet, ekonomi yakışır dedik. Bunun için çalıştık, mücadele ettik. Hep inşa etmenin, üretmenin, büyütmenin peşinde olduk.

Kongre sonrası Erdoğan’a anlamlı hediye

OPERASYONLAR GENİŞLEYECEK: Türkiye'nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz. Suriye ve Irak'tan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasına olursa olsun kaynağında kurutmakta kararlıyız.

AK PARTİ 17 YILLARA SİZLERLE GELECEK: "Milletimize verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığıyla karşınızda bulunuyorum. AK Parti teşkilatında görev almış herkese şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarına hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. AK Parti sizlerle bugünlere geldi. Nice 17 yıllara sizlerle ulaştıracağız.

Erdoğan'ın salona girişinde dikkati çeken şarkı

AK PARTİ HİCRETTİR: AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. Kağıt üzerinde 60 kurucu üyeyle kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin asıl kurucu milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti'nin en olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakıf olabilmek gerekir. AK Parti başlangıçtır. AK Parti hicrettir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uhud duası...

İşte AK Parti kongresinde yaşananlar...

SEÇİM STARTI VERİLDİ: Yerel seçimlerle ilgili takvimin daha erken başlatılması amacıyla Eylül sonunda yapılması düşünülen kongre öne çekilmişti. Bugünkü kongre, yerel seçimlerin de resmen başlangıcı oldu.

CHP YILLAR SONRA AK PARTİ KONGRESİNE KATILIM GÖSTERDİ: CHP’nın uzun bir aradan sonra AK Parti’nin kongresine Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın katılım gösterdi.

HDP DAVET EDİLMEDİ: AK Parti kongresine sadece HDP davet edilmedi. AK Parti'nin davetiye gönderiği siyasi partilerden 9'u temsilci gönderdi.

Ak Parti kongresinden kareler büyük coşku

9 PARTİDEN KATILIM: İşte kongreye katılan siyasi parti temsilcileri; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya. MHP Genel Başkan Yrd İzzet Ulvi Yönter. MHP Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay.BBP Genel Bşk Yrd Ali Keser. BBP Genel Bşk Yrd Tevfik Eren. SP Genel Başkan Yrd İlyas Tonguç. DSP Genel Başkan Yrd Uğur Güven. ANAP Genel Bşk İbrahim Çelebi. DP Genel Bşk Yrd Ertan Küçükay. HÜDAPAR Gnel Bşk Yrd Erdal Elibüyük.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN SALONDA BU PANKART AÇILDI

SADECE MHP VE BBP'YE ALKIŞ: Siyasi partilerin temsilcileri salonda anons edildiği sırada salondaki kalabalık sadece MHP ve BBP temsilcilerini alkışlaması dikkatleri çekti.

Ak Parti kongresinden kareler büyük coşkuAk Parti kongresinden kareler büyük coşkuAk Parti kongresinden kareler büyük coşkuAk Parti kongresinden kareler büyük coşkuHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

400'E AŞKIN YABANCI KONUK VE STK ÜYELERİ KATILDI: 400’ü aşkın yabancı konuk, 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer aldı.

52 DEVLET BAŞKANI KATILDI Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın bizzat davetiyle kongreye 52 devlet başkanı katıldı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın salonda duygulandığı anlar!