BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Mansur Yavaş sürprizi mi?

MHP'nin bir önceki seçimde Ankara Büyükşehir adayı olan Mansur Yavaş'ın adı AK Parti ile anılıyor.

Abone ol

MHP'li Mansur Yavaş'ın AK Parti'den Yeni Mahalle belediye başkan adayı olacağı iddia ediliyor.

Beypazarı'nda MHP'den iki dönem başarılı belediye başkanlığı yapan Mansur Yavaş, ismi öne çıkıyor. 2009'daki seçimlerde yüzde 27 oy alan Yavaş'ın ne yapacağı merak konusu.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, seçim öncesi Ankara kulislerinin nabzını tuttu ve günün sürpriz gelişmesini köşesinde yazdı.  Yazara kulak veriyoruz:

AK PARTİ YENİMAHALLE'Yİ CHP'NİN ELİNDEN ALMAK İSTİYOR

"Kulislerde CHP'nin Ankara adayı olarak hâlâ Mansur Yavaş'ın adından söz ediliyor.
Yavaş'la ilgili bir başka iddia daha var. DP veya SP gibi küçük partilerden aday olabileceği söyleniyor. Ama asıl sürpriz haber AK Parti'yle flört etmesi.
Bana da sürpriz gelen bu flörtün nedeni de Ankara'nın Yenimahalle belediye başkan adaylığı. Yavaş, CHP'nin elinde olan bu ilçede AK Parti'den aday olursa kazanabileceği konuşuluyor.

AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI


Ankara'da büyükşehir belediye başkanlığı seçimiyle ilgili pek heyecan yok. Billbordlarda MHP adayı dışında kimse meydanlara çıkmış değil. Bir anlamda Melih Gökçek'e garanti gözüyle bakılıyor ve bu saatten sonra çıkacak isimlerin de sonucu etkilemeyeceği söyleniyor. Hafta sonu AK Parti'de 16 büyükşehirde yapılacak temayül yoklaması heyecanı var. O yoklamadan sonra süreç daha da netleşecek görünüyor."

Mahmut Övür tüm yazıları

ADAY OLACAĞIM

Mansur Yavaş Ağustos ayının sonunda CNN Türk'e yaptığı açıklamada ise CHP'ye soğuk baktığını, eylül ayında anket düzenleyip küçük bir partinin şemsiyesi altında seçime gireceğini açıklamıştı. Bağımsız aday olmayacağını da Yavaş, "Çünkü birden çok bağımsız aday olabilir. O zaman Mansur Yavaş'ı bulamayabilir seçmen. Bir de kadro yöneteceksiniz. Kadroları iş başına gelmesi için parti şemsiyesine ihtiyaç var" sözleriyle açıklamıştı.

YAVAŞ MHP YÖNETİMİ İLE SORUN YAŞAMIŞTI

Eski Beypazarı Belediye Başkanı ve MHP'li Mansur Yavaş, 12 Haziran seçimleri öncesinde partide gördüğü aksaklık ve yanlışlıkları ifade etmek amacıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yazdığı mektup çok konuşulmuştu. Mektubun Genel Merkeze ulaşmasından kısa süre sonra Bahçeli'nin telefonla aradığı Yavaş, aralarındaki telefon konuşmasının dökümünü internet sitesinden yayınlamıştı. Mansur Yavaş, internet sitesinden yaptığı açıklamada, MYK toplantılarında hiç kimsenin konuşmaması üzerine bir düzen kurulu olduğunu öne sürmüştü.