BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'de Mahçupyan krizi: 3 kuruşluk danışmanlık!

AK Parti'de 'Etyen Mahçupyan krizi' büyüyor. Mehmet Metiner’in çıkışının ardından AK Parti'nin iki Ankara milletvekili, Zelkif Kazdal ve Fatih Şahin de isyan etti: Üç kuruşluk danışmanlık!

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanlığa atadığı Etyen Mahçupyan'ın "yolsuzluklar palavra değil, var" açıklaması AK Parti'de sert tepkilere konu oluyor.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in "Yolsuzluğun palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmet, makamına göre konuş!" tepkisinin ardından, AK Parti'nin iki Ankara milletvekili, Zelkif Kazdal ve Fatih Şahin, Mahçupyan'ın "Muhafazakar kesimin yarısı bile yolsuzluklara inanıyor" sözlerine Twitter üzerinden sert tepki gösterdiler.

'ÜÇ KURUŞLUK DANIŞMANLIK TECRÜBESİ...'

Zelkif Kazdal, Twitter'de yazdığı mesajlarda doğrudan Etyen Mahçupyan'ın ismini vermedi. Ancak sözlerinden alıntı yaptı. Kazdal, Mahçupyan'ın sözlerine atıfta bulunarak, şöyle yazdı;

"Üç kuruşluk danışmanlık tecrübesinin sonucu değildir sanırım. O zaman gereken cevaplar gecikmez. Lakin iki oldu.... "

Kazdal, ikinci mesajında ise şöyle dedi;

"AK Partiyi, Ak Parti hükümetlerini itham altında bırakmak hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bir bildiğin varsa ortaya koyarsın"

Bir diğer AK Parti milletvekili Fatih Şahin ise, Mahçupyan'ın ismini de vererek tepki gösterdi.

Mahçupyan'ın sözlerine ilişkin Zelkif Kazdal'ın alıntısının aynısına atıfta bulunan Şahin Twitter'da, "Etyen Mahçuplan hangi nesnel, bilimsel ölçüme dayalı bir bilgiye dayanarak, bu cümleyi kurdu? Behemehal açıklamalı..." dedi.

'HUKUKİ VE AHLAKİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ'

Şahin, şunları yazdı;

"Yolsuzluklar" ifadesi sistematik ve yaygın bir uygulama çağrışımı yapıyor. Bu büyük bir haksızlık. Hukuki ve ahlaki olarak kabul edilemez."Hükümet" ifadesi ile ise başta Başbakan olmak üzere bütün Bakanlar ve iktidar partisi mensubu milletvekilleri töhmet altında bırakılıyor."Yolsuzluklar" ifadesi sistematik ve yaygın bir uygulama çağrışımı yapıyor. Bu büyük bir haksızlık. Hukuki ve ahlaki olarak kabul edilemez. Etyen Mahçupyan hangi nesnel, bilimsel, ölçüme dayalı bir bilgiye dayanarak bu cümleyi kurdu? behemehal açıklamalı.."

PEKİ ETYEN MAHÇUPYAN NE DEMİŞTİ?

"İnsanların büyük çoğunluğu yolsuzlukların olduğuna inanıyorlar. AK Parti seçmeninin de yarısı yolsuzluk yapıldığını düşünüyor. Bundan memnun da değiller. Yolsuzluklar tamamen palavra değil. Ama insanlar terazinin kefesine yolsuzluklar ve 17-25 Aralık operasyonlarını yapan iradeyi koyduğunda tercihini darbeden yana yapmıyor. 17-25 Aralık operasyonları AK Parti ve özellikle Erdoğan'ı siyasetten uzaklaştırmak amacıyla yapılmış bir hamleydi. Buna isteyen darbe de diyebilir. İnsanlar burada operasyon yapanların amacının yıkıcı bir amaç olduğunu anladı ve ona göre tutum aldı."