BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de kongre süreci bir hafta önce başlamış!

AK Parti'nin kongre kararı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kongre kararı dün akşam açıklanırken kararın bir hafta önce verildiği ve hazırlıkların yapıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki kritik görüşmeden kongre kararı çıktı.
 
Büyük merakla beklenen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinden kongre kararı çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün saat 18:45'de başlayan görüşme, yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından geldi.

KONGRE TARİHİ BELLİ DEĞİL

'Açıklama yok, olağan kabul' açıklamasının yapılmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün MYK'yı toplayacağı ve burada kongre açıklaması yapacağı bilgisi geçildi. AK Parti'deki kongre tarihine ilişkin çeşitli tarihler ortada dolaşırken bu sürecin bir hafta önce başladığı belirtiliyor.

KONGRE HAZIRLIĞI BİR HAFTA ÖNCE BAŞLADI

Kulislere yansıyan bilgilere göre, olağanüstü kongre hazırlıkları bir hafta önce başladı. Cumhurbaşkanına yakın ekibin imza toplamak için kendilerine yakın ekiple görüştüğü öğrenildi. Başbakan Davutoğlu’nun MKYK’da yetkilerini devretmesinin istenmesiyle olağanüstü kongre için imza toplama çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğü öğrenildi.

DAVUTOĞLU SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu salı günkü grup toplantısında bunun sinyalini vermişti. Davutoğlu şu açıklamalarda bulunmuştu.''Nefsimi ayaklarımın altına alır, her makamı ayağımın tersiyle iterim ancak hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam, AK Parti kadrolarının yeise düşmesine izin vermem. Herkes kendi sınavını verecektir.

BİZ SADECE OMZUMUZDA DOSYA TUTANLARI BİLİRİZ

Herkesin kendi imtihanının yaşandığı bir dönemdeyiz. Biz sadece sağ ve sol omzumuzda dosya tutanları dikkate alırız, başka dosyaları değil. Biz onların tuttukları dosyalar için yaşıyoruz. Son nefesimize kadar bu dosyaların hayır olması için rabbime yalvaracağım. Allah'tan korkalım, önce bu dosyalardan korkalım. Allah bizi bu millete mahçup etmesin''.