BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de kibir handikabı Erdoğan kime mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşkilatları uyarmasının perde arkasında hangi sebeplerin yattığını Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesine taşıdı. Selvi'ye göre Erdoğan parti içindeki 'kibir handikabını' farkettiği için uyarı ihtiyacı hissetti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin son grup toplantısında, teşkilatlara yaptığı uyarıyı bugünkü yazısında kaleme alan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın uyarısının altındaki sebebin sadece Ordu'da Numan Kurtulmuş'un da katıldığı etkinlikte yaşanan protokol kavgası olmadığının altını çizdi. Selvi, parti içinde bazı bakan ve belediye başkanlarının da birbirlerinin katıldıkları etkinliğe katılmadını ifade etti. 

Erdoğan'ın 'cihat' kelimesini sarf ederek partisine nefisle mücadeleyi anlattığını söyleyen Selvi, "Çünkü, ‘kibir’ AK Parti’nin en büyük handikabına dönüşmek üzere." sözleriyle parti içinde tartışma ve husumet yaşayanlara uyarıda bulunuyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle: 

Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı olmasıyla birlikte partideki hava değişti. Partiye ayrı bir heyecan geldi. Ama bu bazı sorunları görmeye engel değil.

O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, doğrudan AK Parti’ye yönelik mesajları çok önemliydi. AK Parti Genel Merkezi’nin Cumhurbaşkanı’nın bu mesajlarını çerçeveletip teşkilatların duvarlarına asması gerekiyor.

Erdoğan, AK Parti’nin içine dönük mesajlarına, “Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz” sorusuyla başladı. Ancak bu sorudan önce gelen önemli bir cümle vardı. “Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir” dedi. AK Parti grubunda Erdoğan’ı dinlerken bir an yıllar öncesinde karşı salonda DYP grubunda dinlediğim Demirel’i hatırladım.