BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de hücreler yenileniyor

Üç dönem kuralına uyan AK Parti teşkilatlarını yeniliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, gelinen noktayı anlattı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 315 ilçe başkanı ile 15 il başkanının ilk kez seçildiğini belirterek, ''Biz kurulduğumuz günden bu yana kendimizi yenileyen bir partiyiz. Biz ilkeleriyle bütünleşmiş bir partiyiz. Genel Başkanımız dahi tüzüğümüz gereği son kez seçildi. Bu dönem aday olamayan arkadaşlarımız bir dönem ara verdikten sonra tekrar aynı göreve gelme imkânına sahipler'' dedi.

AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 4'üncü olağan büyük kongre sonrasında AK Parti teşkilatlarının yerel seçimler için çalışmalara başladığını bildirdi. 636 ilçe başkanının 4'üncü olağan büyük kongre öncesinde tekrar seçildiğini kaydeden Erdem, 315 ilçede ise parti ilçe başkanının değiştiğini söyledi.

Kongresi yapılmayan 6 ilçede de kongrenin yapılmasıyla birlikte AK Parti teşkilatlarının toplam 957 ilçede ''tecrübe ile heyecanı birleştirerek'' yoluna devam edeceğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Amasya, Karaman, Osmaniye, Tekirdağ, Kırklareli, Isparta, Yalova, Erzincan, Kütahya, Niğde, Tunceli ve Mardin'in yanı sıra Düzce, Şırnak ve Samsun'da il başkanlarının değiştiğini hatırlattı.

Erdem, 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adaylığı için 39 il başkanının görevinden istifa ettiğine dikkati çekerek, geçen yıl seçim öncesinde yapılan atamalar sonrasında 39 il başkanının da geçtiğimiz aylarda yapılan il kongrelerinde güven tazelediğini vurguladı.

DİNAMİK PARTİ

AK Parti Tüzüğü'ndeki ''3 dönem'' sınırlaması sebebiyle, milletvekili kadroları gibi teşkilat kadrolarının da ''hücre yenilemesi'' çerçevesinde tazelendiğini vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, ''Partimiz dinamik bir parti ve değişim hayatın bir gerçeği. Biz kurulduğumuz günden bu yana kendimizi yenileyen bir partiyiz. Zaman zaman siyasette yorgunluklar, uyumsuzlukla, aksamalar olabiliyor biz o gibi durumlarda teşkilatımızın sıhhatli yapısının bozulmaması için müdahil oluyoruz'' dedi.

BİR DÖNEM ARA VERDİKTEN SONRA

''3 dönem'' kuralı sebebiyle, yeniden aday olamayan il ve ilçe başkanlarına teşekkür eden Erdem,şöyle konuştu:

''Bu arkadaşlarımızın çoğu çok başarılı ve verimli arkadaşlarımızdı. Ama biz ilkeleriyle bütünleşmiş bir partiyiz. Genel Başkanımız dahi tüzüğümüz gereği son kez kongrede Genel Başkanlığa aday oldu. Ama bu arkadaşlarımız bir dönem ara verdikten sonra tekrar aynı göreve gelme imkanına sahipler.

Şu an 8 milyona yakın üyesiyle, dünyanın en büyük siyasi yapılarından biri haline geldik. Bu halkımızın partimize ne kadar teveccüh gösterdiğinin de kanıtı. İnşallah bu sayı daha da artacak, AK Parti iktidarıyla, teşkilatıyla Türkiye;de güzel şeyler yapmaya devam edecek.''

KADIN KOLLARI

AK Parti'nin yeni teşkilat kadrosunda 3 kadın ilçe başkanı yer alıyor. İzmir'in Selçuk ve Çeşme ilçelerinde AK Parti teşkilatları Sema Yeşilçimen ve Fatma Özen yeniden seçilirken, Van'ın Edremit ilçesinde de Handan Fidan, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tek kadın teşkilat başkanı oldu.

AK Parti Teşkilat Başkanı Erdem, kadın ilçe başkanı sayısının azlığının AK Parti'nin siyasette kadınlara mesafeli olduğu gibi bir algı oluşturmaması gerektiğini ifade ederek, ''8 milyon üyemizin yarısına yakını kadınlardır. Tüm, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızda oldukça dinamik bir kadın kolları teşkilatımız var. Genel Merkezimizde Kadın Kolları Başkanlığımız son derece aktif çalışıyor. Sayın Başbakanımızın, kadınların siyasette daha fazla yer almaları için onlara sağladığı pozitif ayrımcılığı hepimiz biliyoruz. Meclis'te şu anda en fazla kadın milletvekili olan parti AK Parti'dir'' diye konuştu.