BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti’de FETÖ operasyonu! Bu kriterleri taşıyan...

AK Parti’de yapılan kapsamlı inceleme sonrası ciddi bulgular bulunan isimler hem teşkilattan uzaklaştırılıyor hem de haklarında yargı süreci başlatılıyor. İşte FETÖ'cüleri belirlemek için uygulanan kriterler...

Abone ol

AK Parti, teşkilata sızmış FETÖ üyelerinin temizlenmesi konusunda hassas bir çalışma yürütüyor. Teşkilatta 17-25 Aralık’taki darbe girişimlerin ardından 2014 ve 2015’te gerçekleştirilen kongrelerde kapsamlı bir temizlik yapılmıştı.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından bu temizlik yeni bir boyut kazandı. Yeni süreçte üç aşamalı inceleme devreye girerken, üç kriter gözetildi. İşte o aşamalar:

İLK ÇALIŞMA İLLERDE

İllerde 3’er kişilik heyetler oluşturuldu. İl ve ilçe teşkilat başkanları, belediye başkanları ve her ilin milletvekillerinden seçilenler heyet olarak çalışma yürüttü. Teşkilatta FETÖ’yle ilişkisi, iltisağı bulunan isimler belirlendi. İhbarlar, belgeler, araştırmalar derlendi. Tespitler, Genel Merkeze iletildi.

GENEL MERKEZ’DE TEK TEK ANALİZ

İllerden gelen bilgiler ve parti yönetiminin çalışmaları, Genel Merkezde üç kişiden oluşan heyete emanet edildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’dan oluşan heyet, bilgileri tek tek analiz ederken, ‘çapraz inceleme’ye tabi tuttu. Bu kapsamda, ihbar ve bilgilerle yetinilmeyerek, o ilin belediye başkanı ve milletvekilleri, Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri de dinlendi, görüşleri alındı. Çalışmalar ‘Güçlü şüphe’, ‘şüphe’ ve ‘zayıf şüphe’ kriterleri göz önüne yapıldı.

SON KARAR BAŞBAKAN’DA

Heyetin, üç kriterle yaptığı tespitler ve raporlar, Başbakan Binali Yıldırım ve parti yönetimiyle paylaşıldı. ‘Güçlü şüphe’ olanlar ve bulgularla durumu netleştirilenler partiden uzaklaştırılarak gerekli adli süreçler başlatıldı. Öte yandan teşkilatlara gelen çok sayıda ihbar da tek tek değerlendiriliyor. Yalan ihbarlara yönelik de işlem yapılırken, bu kişilerin teşkilattaki görevlerine son veriliyor.