BIST 8.708
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,34

AK Parti'de bu belediye başkanları gidici!

Muharrem İnce'nin ismi ağır basıyor olmasına rağmen, rivayet o ki Kemal Kılıçdaroğlu, "O'nu Yalova'ya bile aday yapmam" demiş. AK Parti'de ise, üç kişinin ismi geçiyor. Son sözü tabii ki Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Konya Meram İlçesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Yiğit, spekülasyonları önlemek adına, Abdüllatif Şener'e kalabalık ortamda soruyor:

- Siz CHP'ye üye misiniz?

Saçma bir soru ama, Ahmet Yiğit'in bu soruyu sormasının elbette nedeni var. Zira, Şener'in CHP'ye üye olmadığını biliyor ve bunu herkesin bilmesini istiyor. 

Peki...
Şener bu soruya nasıl bir cevap veriyor?
- Ben CHP'ye davet üzerine geldim, üye değilim. Üye olmayı düşünmüyorum. 

CHP 10 Mart 2018'de tüzük kurultayı yaptı. Abdullatif Şener gibi, üye olmayanları 2019'da aday göstermek için. CHP yönetiminin ısrarla önseçime karşı çıkmasının asıl nedeni bu. 

Ve fakat... 
CHP'liler isyanda. 
Hem dışarıdan aday arayışına, hem de sürpriz yumurta gibi genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturan kimi yöneticilerin incitici ve bir o kadar tahrik edici sözlerine isyan ediyor CHP'liler. 

Oğuz Kaan Salıcı'nın İzmir'de sarf ettiği sözler bardağı taşıran son damla oluyor. Önseçimin neden yapılmadığı sorusuna karşılık, "Önseçim yok, adaylarımızı merkez atamasıyla belirleyeceğiz. Zaten örgüt yaşlandı, işlevini kaybetti. Bu yüzden önseçim yapmayacağız" deyince ortalık karışıyor. 

Dün konuştuğum bir CHP'li dostum, 2019 yılında CHP'nin bugüne kadar yaşadığı en büyük hüsranı yaşayacağı görüşünde. Önseçimle yapılan 7 Haziran seçimlerinde CHP'nin yüzde 26 oy aldığını belirten CHP'li dostum, önseçim yapılmadığı için partisinin 24 Haziran'da yüzde 3.5 oy kaybına uğradığını söylüyor. Mersin'de büyük kayıp yaşandığına vurgu yapan CHP'li muhatabım, İstanbul'da 70 bin oy kaybettiğini dile getiriyor. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bunları bildiği halde önseçim yapmakta direniyor. CHP'deki kırılganlığı gidermek yerine, isyan halindeki partililerin damarına damarına basıyor. İstanbul için anket yaptırıyor Kemal Kılıçdaroğlu, Akif Hamzaçebi'nin isminin karşılığında çıkan sonuç ne biliyor musunuz?

Sıfır!

CHP'liler bile tanımıyor Hamzaçebi'yi...

İstanbul için bir rektör bulmuş Kemal Bey; ahaliye "Bu nasıl?" diye soruyor. Adamcağızı kimse tanımıyor. CHP lideri onu bırakıyor, bir başka olmayacak isme takılıyor. Oysa CHP'de İstanbul'a talip olan Gürsel Tekin var, en azından bir karşılığı var. 

I ıh...
O olmaz!

Peki Muharrem İnce olur mu?
Asla!
Kemal Bey, bu sefer yoğurdu üfleyerek yiyor!
Rivayet o ki, Kemal Bey, "O'na Yalova'yı bile vermem" demiş... 

Kim peki?
CHP'lilerin bu soruya verdiği cevap şu:
-Adayımızı diktatörümüz belirleyecek!

Herkes ağzını açmış, CHP'yi babasının çiftliği gibi yöneten tek adamın vereceği kararı bekliyor...!

Hadi hayırlısı!

AK PARTİ'DE KİM GİDİYOR KİM KALIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor peki? 2019'daki yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğini, defaatle Tayyip Bey'den dinledik:

-Halkta karşılığı olan isimleri aday göstereceğiz.

AK Parti'de hâlâ işbaşında olan kimi belediye başkanları, yıllarca sırtını partiye ve Tayyip Erdoğan'a bağlayıp koltuğunu korudu. Bu arkadaşların daha şimdiden suyu ısındı bile. 

İstanbul'da mesela...
Sabahtan akşama kadar artistik pozlar vermeyi hizmet gibi sunan, sosyal medyada şov yaparak yan gelip yatan bir çok belediye başkanı 2019'da gidici... 

Oturduğu koltuğun hakkını vermedikleri gibi, Büyükşehir'e oynayanlar var AK Parti'de... Bunların başını da Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan çekiyor. Son dönemi olduğu halde aracılar vasıtasıyla yalvar yakar olanlar var... 

Bu konuda yazacak çok şey var, klavyemin tuşlarına dolanan çok fazla isim hakkında son sözü söylemedim daha. O gün elbette gelecek, hepsinin ismi tek tek listelenecek. 

Ve fakat... 
Üçünü beşini açıklamakta sakınca yok. 
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, (Sancaktepe ile Sultangazi karışıklığı oldu pardon) Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CanZeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın kesin gidici isimler.. 

Dahası da var...
O isimleri de netleştirdikten sonra yazacağım. 

AK PARTİ'NİN İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın ismi uzun zaman İstanbul için geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aksini söylemedikçe, Binali Bey'in İstanbul için pek niyetli olmadığını biliyorum. 

Aynı şeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de söyleyebilirim. Zira, ismi sık sık telafuz edilse de, Soylu kendini terörü bitirmeye adamış, İstanbul veya Ankara aklının ucundan bile geçmiyor. Tayyip Erdoğan'ın tavrı önemli, şayet "Git İstanbul'u al" derse, emir demiri keser, Soylu İstanbul'a aday olur ve alır. 

Süleyman Özışık, yeni Çevre Bakanı Murat Kurum'un ismini ortaya attı geçen gün... Yakışır yakışmasına ama Kurum böyle bir göreve talip değil, olmayacak. O daha işin başında, yapacağı çok şey var. Erdoğan'ın güvendiği bir isim olarak Türkiye'nin çehresini değiştirmeyi daha çok istiyor. 

Geriye konuşulan iki isim kalıyor, başka sürpriz biri aday gösterilmezse... 

Numan Kurtulmuş ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı...

İkisi de hizmet erbabı, ikisi de İstanbul'a yakışır.  Ama günün sonunda iki kişi değil bir kişi İstanbul'a aday gösterilecek. 

Sizce hangisi?