BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partide bir istifa daha!

Seçim yaklaşırken istifalar da artıyor. Aytaç Durak'ın ardından bir belediye başkanı daha istifa etti. Bakın kim?

Abone ol

Önceki gün Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın istifasının ardından bir istifa da bugün geldi.  Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) istifa ettiğini bildirdi.

Aydın'ın Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AK Parti'den istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Fuat Akdoğan, bugün AK Parti Kuşadası İlçe Başkanlığına istifa dilekçesini verdi. Akdoğan, dilekçesinde, gördüğü lüzum üzerine partiden ayrıldığını belirtti.

ZARAR VERMEMEK İÇİN İSTİFA ETTİM

Bu arada, istifasıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Akdoğan, parti yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlıkların kendisine ve AK Parti'ye zarar verdiğini belirterek, ''İlçe yönetiminden birkaç arkadaş ile anlaşmazlığım vardı. Kalmam halinde hem kendime hem de partiye zarar verecektim. Zarar vermemek için istifa ettim'' dedi.

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı İbrahim Üstün de dilekçenin kendilerine ulaştığını ifade ederek, Akdoğan'a bugüne kadar parti çatısı altındaki hizmetleri için teşekkür etti, istifasının hayırlı olmasını diledi.

ADAY GÖSTERİLMEYECEK İDDİASI


Fuat Akdoğan 1999 yılında ANAP'tan, 2004 yılında ise AK Parti'den belediye başkanı seçilerek Kuşadası tarihinde iki dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı oldu. Parti yönetimi ile sıkıntıları son üç yıldır süren Akdoğan ile dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Aydın Milletvekili Atilla Koç da çeşitli konularda anlaşmazlığa düşmüştü.
Kulislerde Akdoğan'ın AKP'den aday gösterilmeyeceğinin ortaya çıkması üzerine istifa ettiği konuşuldu.