BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de basına kapalı referandum zirvesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, bakanlar ve milletvekilleri halk oylaması sürecini değerlendirmek üzere toplandı.

Abone ol

AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından oluşan 9 kişilik divan, milletvekillerinin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde bakanlar ve milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Başbakan Yıldırım, 16 Mart'ta Meclisin kapanmasının ardından, seçim bölgelerine gidecek olan milletvekilleri ile halk oylaması sürecine kadar yürütülen çalışmaların yanı sıra kalan sürede yapılması planlananlar hakkında istişarede bulundu. 

Toplantıda, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı gibi hukukçu kurmayların aralarında bulunduğu 9 kişilik divan oluşturuldu. Milletvekilleri, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında vatandaşlardan gelen soruları divan üyelerine ileterek, cevaplar aldı.

Hollanda, Almanya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Türk bakanlara yönelik engellemeler ile yaşanan son gelişmeler hakkında da milletvekillerine bilgi verildi. 

Öte yandan, KOBİ'lerin kredi alımında yaşadığı sıkıntılar milletvekilleri aracılığıyla toplantıda ifade edilerek, sorunun çözümü noktasında istişare yapıldı.