BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'de asıl büyük operasyon ne zaman?

AK Parti'de büyük değişimin konuşulduğu bugünlerde kimlerin hangi kriterlere bakılarak değiştirileceği merak konusu. Bu kriterleri kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi asıl köklü değişim için büyük kongreyi işaret ederken belediyeler için ise 'şubattan sonra' diyor.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın her fırsatta değişimi işaret etmesiyle AK Parti'de başlayan rüzgar gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Kabinenin ve parti yönetiminin yenilenmesine rağmen asıl köklü değişimin büyük kongreden sonra olacağını ifade eden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, o değişimde hangi kriterlere bakılacağını madde madde sıraladı.

AK Parti'den bir parti yetkilinin “Şubata kadar teşkilatlar, şubattan sonra ise yerel yönetimlerle uğraşacağız” dediğini aktaran Selvi, yerel yönetimler için sıraladığı 4 kriter için davayla ilgili, subjektif yorumunu yaptı. Selvi, belediyelerdeki değişim için somut kriterler de belirlendiğini ifade etti. Bu kriterleri de 4 maddede sıraladı.

Selvi'inin yazısından öne çıkanlar şöyle: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa değişikliğinin ardından AK Parti Genel Başkanlığı’na yeniden dönüşü, “efsanenin dönüşü” gibi oldu.

Erdoğan, genel başkan seçildiği 21 Mayıs tarihinden bu yana partiyi silkeliyor. Önce, “metal yorgunluğu” dedi, sonra “mesleki deformasyon” diye girdi. Ardından AK Parti’de büyük değişim için düğmeye bastı. AK Parti vitrini ve kabine yenilendi ama edindiğim izlenim parti yönetimi ve Bakanlar Kurulu’ndaki köklü değişimin, büyük kongreden sonra olacağı yönünde.