BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Yalova için itiraz ediyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Yalova sonuçlarıyla ilgili seçim kuruluna itirazda bulunacaklarını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Yalova'daki belediye başkanlığı seçimine ilişkin, "Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki" dedi.
 
Abdulhamit Gül, partisinin Yalova İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 14 yerde yapılan seçimlerin sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.
 
Yüksek Seçim Kurulu kararıyla Yalova'da belediye başkanlığı seçiminin yenilendiğini hatırlatan Gül, "Yalova'da bütün halkımız sükunet içinde bir seçimi gerçekleştirmiş durumda. AK Parti olarak temel felsefemiz; sandık iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna inanmaktır. Milli iradeye, milletin iradesine sahip çıkan ve bu iradeye saygı duyan bir anlayışa sahip partiyiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
Gül, partisinin, girdiği bütün seçimlerden yüz akıyla çıktığını, bugün de güzel sonuçlar aldığını söyledi.
 
Yalova'daki seçimin kesin olmayan sonuçlarına değinen Gül, şöyle konuştu:
 
"Bugün Yalova'da şu an kesin olmayan sonuçlar var ama Yalova halkımızın vermiş olduğu karara saygılıyız. Şu anda ilgili avukat arkadaşlar, Seçim Kurulunda gerekli itirazları yapıyor. 800-900 civarında oyla ilgili itirazlarımız baki. Gerek sandık esnasında gerek Seçim Kurulunda itirazlarımız var. Bunları da gerçekleştireceğiz. Kesin sonuçları da Seçim Kurulu, kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu sonuçların ülkemiz için, Yalova için hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız Yalova halkı ve bütün milletimiz, en güzel hizmetleri AK Parti hükümetiyle yaşadı ve bundan sonra da yaşayacaktır. Yine halkımızın, milletimizin yanında güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bütün teşkilat mensuplarına, Yalova halkına, göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyorum."
 
Abdulhamit Gül, bir gazetecinin, "İtiraz gerekçeleri belli mi?" sorusuna, "Seçim Kurulunda ve sandık başında, Seçimlerin Temel Hükümlerine İlişkin Kanunla ilgili yasal itirazlarımızı arkadaşlarımız inceliyor. Onlarla ilgili gerekli itirazları yapacaklar. Biz de kendilerinden bilgi alacağız" ifadesini kullandı.

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN 
AĞRI SEÇİM SONUÇLARI- TIKLAYIN
1 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI TÜM YERLER