BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti vekilden CHP'ye gol itirafı!

AK Partili Milletvekili Bülent Turan çözüm sürecine yönelik komisyon önergesiyle CHP'ye atılan golü itiraf etti

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖZEL-  Meclis, çözüm sürecine yönelik komisyon kurulmasına ilişkin önergeyi kabul etti ama tartışmaları hala sürüyor. CHP, AK Partili milletvekillerinin önergeye imzasını samimi bulmadıklarını, bunun şeytanca bir oyun olduğunu söyledi. AK Parti ise ısrarla samimi olduklarını vurguladı fakat AK Parti Milletvekili Bülent Turan'ın attığı twitler bu samimiyete gölge düşürdü. Şimdi kulislerde "AK Parti'nin niyeti gerçekten CHP'ye gol atmak mıydı?" soruları yankılanıyor.

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu ve 23 milletvekili 'toplumsal barışı bozan olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi' amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesine bugün AK Partili milletvekilleri de destek verince olan oldu. CHP önergeyi geri çekmek isteyince Meclis'te gergin anlar yaşandı. CHP ve MHP, AK Parti'nin bu hamlesinin samimi olduğunu söylese de önerge kabul edildi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, ''Bu konudaki tavrımız, sorunun çözümü konusunda ne kadar samimi olduğumuzu gösteriyor. O nedenle CHP'nin önergesine imza bile koymakta bir beis görmüyoruz'' diyerek samimiyetlerini ifade etmişti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan'ın önerge ile ilgili attığı "Şimdi baskıya dayanamayan CHP Mv imzalarını çekiyor. Ama içtüzük gereği AK Parti Mv'nin imzası olduğu için önerge geri çekilemiyor:)) Bu siyasi golü yiyen CHP gerginleşip kürsü ve divana saldırıyor. Özet bunlar siyaseti değil kavgayı biliyor!" twitleri muhalefetin tezini destekler nitelikteydi.  

Önerge Meclis'ten geçti ama Bülent Turan'ın "AK Parti'den CHP'ye gol" itirafı CHP ve MHP'nin "bu bir oyundur" söylemlerini haklı çıkardı!

İşte AK Partili vekilin o twitleri:
 a.20130410004501.jpg