BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

AK Parti ve HDP'li vekiller TBMM'de birbirine girdi!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP sıralarına yönelik sözleri TBMM'de ortalığı karıştırdı.

Abone ol

TBMM'de bütçe görüşmelerinin kapanışında AK Parti ve HDP'li milletvekilleri arasında 'itiş kakışlı' tartışma yaşandı.

Meclis Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nın kapanış görüşmelerinde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP sıralarına yönelik sözleri ortalığı karıştırdı.

AK Parti'li Bülent Turan, HDP'ye sıralarına yönelerek "Elimde bir liste var. Bakınız, bazen saz çalan, bazen Kandil'e giden bir Genel Başkan var ya, o Genel Başkanın ve etrafının tam 122 tane sokağa davet metni var. KCK'sı ayrı, PKK'sı ayrı, HDP'si ayrı. Bir daha diyorum; 122 tane 'Sokağa çıkın' daveti var. Siz hangi barıştan bahsediyorsunuz, Bu barış çağrıları değil, savaş çağrıları. 'Sokağa çıkın, Yasin Börü'yü öldürün' diyenler hangi barıştan bahsedecek? 'Sokağa çıkın, Kürtleri öldürün' diyenler hangi barıştan bahsedecek? Barışı kirlettiniz" dedi.

TARTIŞMADA AK PARTİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN ARAYA GİRDİ

HDP sıralarından Bülent Turan'ın konuşmalarına tepki gösterilirken HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Turan'dan bu ifadelerini ispatlayamazsa istifa etmesini istedi. Bülent Turan, tekrar söz alarak elindeki listeyi gösterdi. AK Partili Turan, istedikleri taktirde bu listeyi HDP'lilere de verebileceğini söyleyince tartışma başladı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tartışmanın uzaması üzerine oturuma ara verdi. Bu sırada HDP'li Baluken, AK Parti sıralarına giderek Bülent Turan'la tartışmaya başladı. AK Partili ve HDP'li milletvekilleri arasında itiş kakış yaşanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştığı görüldü.