BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  POLİTİKA

AK Parti ve CHP'nin taktiklerine kızdı

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata seçim öncesi iktidarın ve muhalefetin tarzını eleştirdi.

Abone ol

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, AK Parti ve CHP'nin izlediği taktiklerin, seçmenleri ön yargılardan arınmış şekilde oy vermekten alıkoyup, onları tahrik edip, sağ ve sol oyların bloklaşması amacını taşıdığını iddia etti.

Korkutata, yazılı açıklamasında, "adını halktan alan, ancak halktan uzak söylem ve politikalar benimseyen CHP'nin" miting meydanlarında baltayı taşa vurup iktidar partisine akılalmaz biçimde destek verdiğini öne sürdü. Korkutata, gerçek dışı ve tutarsız bilgilendirme politikası izlediğini iddia ettiği Kılıçdaroğlu'nun, "seçimde bunalımı yaşatan biri haline geldiğini" ileri sürdü.

AMAÇ BLOKLAŞMA

Seçim ortamında dağınık politikaların izlendiğini, satın alınamayan polemiklerin üretildiğini, düşmanca tavırların olduğunu ifade eden Korkutata, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"AKP ve CHP'nin izlediği taktikler, seçmenleri ön yargılardan arınmış şekilde oy vermekten alıkoyup, onları tahrik edip, sağ ve sol oyların bloklaşması amacını taşımaktadır. Bu ise ülkenin geleceği ve gençlerimizin yarınları için büyük bir tehlike taşımaktadır. HAS Parti olarak seçmenlerden, yanlış taktiklere ve tahriklere kapılmadan, ellerini vicdanlarına koyup, liderler arasında nitelikli bir değerlendirme yapmalarını ve buna göre sandıkta oy vermelerini istiyoruz."