BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gandi'de Çelebi Mehmet dirayeti yok!

AK Parti'li Hüseyin Çelik CHP içindeki tartışmaları ve Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik türbanlı milletvekili adayı gösterip göstermeyecekleri tartışmasında, "Bugünkü gündemde böyle bir imkan görünmüyor. Sayın Başbakan söylenmesi gerekenleri söyledi" dedi.

Aziz Nesin'in sözleriyle AK Parti'yi eleştiren Müjdat Gezen'i de densizlikle suçlayan Çelik CHP'ye de sert eleştirilen yöneltti.

Çelik, "CHP'de Anadolu beylikleri gibi bir görünüm var. Bir yanda Candaroğulları, bir yanda Germiyanoğulları, Karesioğulları ama sayın Kılıçdaroğlu'nda Çelebi Mehmet'in dirayetini göremiyorum. Yani fetret dönemi yaşanıyor CHP'de" dedi.

Vatan'a konuşan Çelik gündemdeki konular üzerine değerlendirmeler yaptı. Çelik'in sözlerinden dikkat çekenler şunlar:

CHP'YE ELEŞTİRİ: CHP'den kakofoni çıkıyor. Biz de MYK veya MKYK olarak toplanıyoruz. Bir konuyu tartışıyoruz, herkes farklı bir şey söylüyor, oradan bir genel karar çıkıyor. Buna uymak zorundasınız. Parti disiplini dediğimiz budur. Ama hepimizin aynı tornadan çıktığı anlamına gelmiyor. Bizde elbette çok seslilik var ancak CHP'de çok seslilik ile gürültü birbirine karıştırılıyor. CHP polifonik müzik ile kakofoniyi de birbirine karıştırıyor.

"Yiğidi öldür hakkını yeme" diye bakmak lazım. Ben, Deniz Beyin düşüncelerine de katılmıyorum. Ama siyasi birikimi, dili olan biriydi. Katılmasam da beğenmesem de öyleydi. Sayın Kılıçdaroğlu aklına ilk gelen neyse söylüyor. Sonra "u" dönüşü yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bilgi zemininde siyaset yapan bir lider değil. Deniz Beyin bence bir birikimi, arka planı vardı. Ama o eski düzen bozuldu. Yeni yapı henüz oluşturulamadı CHP'de.

ANADOLU BEYLİKLERİNE BENZİYORLAR: CHP'de Anadolu beylikleri gibi bir görünüm var. Bir yanda Candaroğulları, bir yanda Germiyanoğulları, Karesioğulları ama sayın Kılıçdaroğlu'nda Çelebi Mehmet'in dirayetini göremiyorum. Yani fetret dönemi yaşanıyor CHP'de.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY: Bugünkü gündemde böyle bir imkan görünmüyor. Sayın Başbakan söylenmesi gerekenleri söyledi.

GEZEN'E DENSİZ YANITI: Kusura bakmasınlar suratımızın bir tarafına tokat vuranlara diğer yanağımızı gösteremeyiz. Geçenlerde bir densiz çıktı, AK Parti'yi Aziz Nesin'in sözüyle mahkum ediyor. Sana hakaret ederek espri yapma hakkım yok. Böyle espri mi olur? Espri dediğin nezaketli olur. Nükte aklın ürünüdür. Azeriler şakaya "zarafat" diyorlar. Osmanlıca'da "latife" denir, zarif demektir. Üç kişi gülecek diye 16-17 milyon insana hakaret edeceksiniz, var mı böyle bir şey? Başbakan, ben buna tepki gösterirsek haksız mı oluruz? "Biz hükümetiz, sineye çekeceğiz" mi diyeceğiz? İyi de biz şamar oğlanı falan değiliz. Hakkımız, onurumuz var.

BAŞKANLIK SİSTEMİ: Bizim hazırlayacağımız yeni anayasa 'Demokratik parlamenter sistemi' esas alan bir anayasa olacak. Bundan açık bir şey var mı? Sayın Başbakan tartışılsın dedi, memlekette tabu mu bu?

Ben açık söyleyeyim, bugün Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesinin çok ciddi zorlukları olduğunu düşünüyorum. Bu pat diye olabilecek bir şey değil. Ama memleket demokratik zemin içinde tartışır, günün birinde uygun bulursa başkanlık da, yarı başkanlık da olabilir.