BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.490,18
HABER /  SEÇİM

AK Parti-SP ittifakı olacak mı Kamalak açıkladı

AK Parti ile Saadet Partisi arasında 1 Kasım seçimleri için ittifak kurulacağı iddialarına SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak yanıt verdi. Kamalak, AK Parti'ye kapıları araladı.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinde ittifak konusunda açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Herkese kapımız açık” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Geçmişte uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Kamalak, “Sürecin bu noktaya geleceğini biz net olarak ifade etmiştik. Türkiye ya bölünmeyle ya da çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir demiştik. Bir, terör unsurlarının dışarı gönderilmesi hedefleniyordu ama tersi yapıldı. Habur’da resmi törenlerle karşılandı. İki, dağdaki unsurlar şehir merkezine indirildi. Üçüncü olarak KCK yapılanması olarak bilinen örgütlenme genişletildi, 81 ile yayıldı. 4, Balyoz, Ergenekon denildi, askerin burnu sürtüldü, Manevi gücü kırıldı. Yapmayınız, yanlış yapıyorsunuz dedik. Darbe yapmak isteyenler elbette affedilemez. Kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz dedik. Suçluyla masumları da cezandırıyorsunuz dedik” dedi.

Terör sorununa çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade eden Kamalak, “Çözüm yeri Oslo değil, Kandil değil; TBMM’dir” diye konuştu.

Mustafa Kamalak, hak ihlallerinin araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, “Hak ihlali var mıdır? Hak ihlali varsa mutlak suretle giderilmelidir. Vatandaşların haklarını ihlal eden bir hukuk devleti hukuk devleti olamaz” diye konuştu.

HDP’nin Meclis’te olmasını önemli bir fırsat olarak nitelendiren Kamalak, “Sen ne istiyorsun arkadaş? Eğer Türkiye’nin hukuku, uluslararaksı anlaşmalar yönünden talepleri haklıysa amenna. Hak ihlali varsa onu derhal karşılarız. Ama ‘Türkiye’yi bölmek istiyorum’ dediği takdirde orada dur deriz, ona müsaade etmeyiz” dedi.

Seçim ittifakı konusunda bir soruyu yanıtlayan Kamalak, “Bize görev düşüyorsa biz varız arkadaş. Şehit kanlarını durdurmak için, annelerin gözyaşlarını silmek için, yanan ateşi söndürmek için beraber yürüyeceğiz. Bunu söyleyen partilerle biraraya geliriz. Saadet Partisi’nin birkaç milletvekili Meclis’e girsin, birkaç arkadaşımız milletvekili maaşı alsın diye bir endişemiz yoktur. Saadet kadrolarının mevki makam gibi açlığı yoktur” dedi.

Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte CHP’yle koalisyon hükümetini kurduk. Kıbrıs’ta akan kanı durdurduk, tecavüzleri durdurduk, oraya barışı getirdik. Milliyetçi Cephe denilen koalisyonu kurduk. 1995 seçimlerinde yüzde 21 oy ile Meclis’e girdik. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümetini kurduk. Biz geriye değil, ileriye bakan bir kadroyuz. Ev yanarken siz yangını söndürmeye gelen insanlarla kavga mı edersiniz? 78 milyon bu ülkenin evladıdır. Hepimiz bu ülkenin varlıklarıyız. Biz Mısır, Libya, Suriye ve Irak konusunda uyardık. Balyoz, Ergenekon ve süreç konusunda uyardık. Ne yazık ki biz haklı çıktık. Biz yaraları sarmak için görev talibiz. Tabii takdir aziz milletimizindir.”

Kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

“En sağdan en soldaki kardeşlerimize kadar kapımız açıktır. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Ben bir konuşmamda şunu söyemiştim; sağcısı solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bizler kardeşleriz. Rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Kaldı ki üzerinde yaşadığımız vatan parçası birdir, bir olmamız lazım. İnanç bakımından sorduklarında bu ülkenin sarhoşu da, ayyaşı da, hatta ateisti bile inanç bakımından Müslümandır dediğimizde bir kısım medya mensupları kendilerini ateist diye tanıtan insanlarımıza ulaşıyor. Soruyorlar bir ateist kardeşimize “Müslüman mısınız?” diye “Elhamdürüllah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım” diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak.”