BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan seçim ittifakı açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal uyum yasaları görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim ittifakı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, "Seçim ittifakı teknik bir konu. Bunu konuşmak için erken bizim 15 Temmuz’dan sonra zaten yerli ve milli bütün unsurlarla doğal bir ittifakımız var" dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün İstanbul'da düzenleyeceği seçim ittifakı zirvesine ilişkin "Yerli ve milli unsurlarla ittifakımız var. Çalışmalarımızı Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" dedi.

Ünal açıklamasında, "Bugünkü ana gündem, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili mevcut sistemin uyumlu hale getirilmesine ilişkin tüm değerlendirmeler denilebilir" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal şunları söyledi: "Uyum yasalarıyla ilgili bir heyet seçim işleri başkanımızın başkanlığında çalışmalarını sürdürmekteydi. Bu çalışmalar neticesinde yapılanların müzakeresini sayın cumhurbaşkanımızla yapacağız. Seçim ittifakı teknik bir konu konuşmak için erken. Partilerin günü geldiğinde yetkili kurullarda konuşulur, sonra da ilgili komisyonlar oluşturularak bunların müzakereleri gerçekleştirilir. Bugünkü gündem, yeni hükümet sistemiyle ilgili mevcut sistemin uyumlu hale getirilmesi açısından yapılan bütün değerlendirmeler. Bunun içinde seçim yasası da var, siyasi partiler kanunu da var. Bugün de sayın cumhurbaşkanımızla istişareleri yaptıktan sonra çalışmalara devam edeceğiz."