BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  SEÇİM

AK Parti son belediye başkan adayları

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin yeni belediye başkan adaylarını açıkladı. Diyarbakır AK Parti adayı kim? Bir bakan da Hatay'dan aday;

Abone ol

AK PARTİ belediye başkan adaylarını duyurmaya devam ediyor. Başbakan Erdoğan yine adayları tanıtmak için partisinin grup toplantısını kullandı.

Herkesin büyük merakla beklediği İstanbul adayı bugün de ilan edilmedi. AK Parti, İstanbul adayını haftasonunda duyuracak.

Başbakan Erdoğan grup toplantısında 15 adayın ismini açıkladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay'dan aday yapıldı.

AK Parti'nin merak konusu olan Diyarbakır adayı da belli oldu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu aday olarak BDP'li Gültan Kışanak'ın karşısına çıkartıldı.

AK PARTİ 15 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Ş. URFA : CELALETTİN GÜVENÇ:
1959 Maraş doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Şanlıurfa Valiliği görevini de yapan Güvenç, evli 2 çocuk babası.

celalettin güvenç ak parti şanlıurfa belediye başkan adayı.jpg

(Sağdaki mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, soldaki yeni belediye başkan adayı Celalettin Güvenç.)

FAKIBABA'DAN KÜRSÜDE VEDA

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamadan önce kürsüye Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Eşref Fakıbaba'ya çıkardı.

Fakıbaba, şunları söyledi:

10 yıl rüzgür gibi geçti. Yapılan güzel işlerin mimarlarına başta sayın Başbakanımıza olmak üzere teşekkür ediyorum. 10 yıldır beni yalnız bırakmayan Urfalılar'a teşekkür ederim. Yeni aday arkadaşıma başarılar diliyorum. İnşallah kazanan partimiz ve Urfa olacaktır.

DİYARBAKIR :  GALİP ENSARİOĞLU : 1966 yılında Diyarbakır'da doğan Galip Ensarioğlu AK Parti milletvekili. İşletme bölümü mezunu olan Ensarioğlu evli ve 4 çocuk sahibi.

galip ensarioğlu diyarbakır ak parti belediye başkan adayı.png
HATAY :
SADULLAH ENGİN : AK Parti Adalet Bakanı Ergin'i Hatay'dan belediye başkanı adayı yaptı. Ergin, 1964 Hatay doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. 3 dönemdir AK Parti'den vekil olan Ergin, evli ve 4 çocuk babası. Ergin, 3 dönem kuralı nedeniyle kabineden belediye başkanlığına kaydırılıyor.

screen-shot-2013-12-03-at-2.11.16-pm.png
SAMSUN : YUSUF ZİYA YILMAZ :
1951 doğumlu. Mimarlık mezunu. İlk kez 1999 yerel seçimlerinde Samsun büyükşehir belediye başkanı seçildi.  3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

yusuf ziya yılmaz ak parti samsun belediye başkan adayı.png
VAN : OSMAN NURİ GÜLAÇAR :
1965 Van doğumlu.  İmam Hatip lisesi mezunu. İktisatçı. Bölgede kanaat önderi olarak tanınıyor. Çeşitli sivil toplum örgütlerde görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası.

osman nuri gülaçar van ak parti belediye başkan adayı.png
ERZURUM : MEHMET SEKMEN :
1958 Erzurum doğumlu. İşetme mezunu. Evli ve 4 çocuk sahibi.

mehmet sekmen erzurum belediye başkan adayı ak parti.png

AĞRI : HASAN ARSLAN :
1967 doğumlu. Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunu ve işletme eğitimi aldı. Evli ve 3 çocuk babası. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilmişti. AK Parti Ağrı'da aynı isimle yola devam kararı aldı.

hasan arslan ağrı ak parti belediye başkan adayı.png

BATMAN : MEHMET EMİN EKMEN :
1975 Batman doğumlu. Hukuk Fakültesi mezunu. Evli ve 3 çocuk sahibi. 

mehmet emin ekmen ak parti batman belediye başkan adayı.png
BİTLİS:
FEHMİ ALAYDIN
: 1966 Bitlis doğumlu. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mezunu. Bitlis Belediye Başkanı da olan Alaydın, evli 2 çocuk babası.

fehmi alaydın ak parti bitlis belediye başkan adayı.jpg

RİZE : PROF. REŞAT KASAP : Prof. Dr. Kasap 1961 yılı doğumlu. İstatistikçi. ÖSYM üyeliği yaptı. Gazi üniversitesinde bölüm başkanlığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.

BABA DOSTUNU DEĞİŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan Rize adayını tanırken mevcut belediye başkanını önce kürsüye çağırdı. 2 dönemdir belediye başkanı olan Halil Bakırcı'yı, ''Benim babadan dost, sevdiğim saydığım bir büyüğümdür. Babamla çok yakın dostlardı' diyerek onure etti. Ardından da Rize'de değişime giderek Prof. Dr. Reşat Kasap'ı aday yaptıklarını ilan etti.

BİTLİS'TE 5 MİNARE

Erdoğan'ın Bitlis Belediye Başkanı Alaydın ve partililerle görüşmesi sırasında salondaki bir grup kişi, "Bitlis'te 5 Minare" türküsünü söyledi.

screen-shot-2013-12-03-at-1.12.12-pm.png(Sağdaki mevcut belediye başkanı Halil Bakırcı, soldaki yeni belediye başkan adayı Reşat Kasap)

HAKKARİ : OSMAN KIZILBAN : 1965 Hakkari doğumlu. Hakkari İl Genel Sekreteri. Evli ve 5 çocuk babası.

osman kızılban hakkari ak parti belediye başkan adayı.png
BİNGÖL : YÜCEL BARAKAZİ : 1966 yılında Bingöl'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasil Bilimler fakültesi mezunu. İller Bankasında çalıştı. Evli ve 2 çocuk babası.

yücel barakazi ak parti bingöl belediye başkan adayı.png

ERZİNCAN : CEMALETTİN BAŞSOY : AK Parti İl Başkanı olan Başsoy evli ve 3 çocuk babası.

screen-shot-2013-12-03-at-12.53.38-pm.png

IĞDIR : MUSTAFA BULUŞ : 1968 yılında doğdu. Marmara Hukuk mezunu. 4 dönem baro başkanlığını yaptı. 2 dönemdir AK Parti il başkanı. Evli ve 2 çocuk babası. (Aşağıdaki fotoğrafta sağdaki)

mustafa buluş ak parti ığdır belediye başkan adayı.png
ARDAHAN : FARUK KÖKSOY : 1964 doğumlu. Orman Fakültesi mezunu baş mühendis. Orman müdürü olarak görev yaptı. Mevcut belediye başkanı olan Köksoy evli ve 3 çocuk babası

faruk köksoy ardahan ak parti adayı-pm.png


AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI (AKP 21 ADAYIN İSMİ)

Başbakan Erdoğan yerel seçimlerde göstereceği 21 adayın ismini Geliştirilmiş il başkanları toplantısında geçen hafta açıklamıştı. (AK PARTİ ADAY LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN)

ERDOĞAN AK PARTİ ADAYLARINI AÇIKLADI 10 İSİM

AK PARTİ ADAYLARI İL İL