BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

AK Parti 'sms-anket' başlattı! Başkandan memnun musun?

Yerel seçimler için aday belirlemede işi şansa bırakmayan AK Parti, yüz yüze anketlerdeki manipülasyonu aşmak için vatandaşa cep telefonu mesajıyla anket yapmaya başladı.

Abone ol

AK Parti, yerel seçimlere yönelik çalışmalarını hızlandırırken; halkın belediyelerden beklentilerini tespit etmek için de saha araştırmalarına devam ediyor. Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından belirlenen başkan yardımcıları sorumlu oldukları bölge ve illerde çalışmalarına başladı.  Teşkilatlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen başkan yardımcıları, halkın taleplerine kulak veriyor. Daha sonra halktan gelen talepler değerlendirilerek çıkan sonuçlar rapor haline getirilecek.

İKİ FARKLI ARAŞTIRMA... Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; AK Partili bazı belediyelerin, seçmenin bakışını ölçmek için SMS yoluyla hemşehrilerine sorular sormasının ardından Genel Merkez hem SMS yollayarak hem de telefonla arayarak halkın memnuniyetini öğreniyor. SMS'lerde "Belediye başkanından memnun musunuz?", "Belediyenin çalışmasından memnun musunuz?", "Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?" gibi sorular yöneltiliyor.

'AMAÇ MANİPÜLASYONU ENGELLEMEK'... AK Parti kaynakları, yüz yüze yapılan anketlerde vatandaşlarda manipülasyona neden olabileceği düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, en doğru cevabın SMS yoluyla öğrendiklerini vurguladı. Bir hafta içerisinde gelen cevapları rapor haline getirecek olan AK Parti, başkan yardımcılarından gelen sonuçlarla da karşılaştıracak.