BIST 9.558
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,76
HABER /  MAGAZİN

AK Parti Sinan Çetin'i kızdırdı

Hükümetin Gezi Parkı protestolarına gösterdiği tutum yönetmen Sinan Çetin'i kızdırdı. Çetin her zaman övdüğü Ak Parti için bakın ne dedi

Abone ol

Daha önce her fırsatta destek verdiği AK Parti'nin Gezi Parkı eylemlerindeki katı tutumu ünlü yönetmen Sinan Çetin'i kızdırdı.

Çetin, ''Ben AK Parti'ye, devletin resmi, asık ve otoriter yüzünü değiştireceği için, devletin yok saydığı başörtülüleri, Kürtleri kucakladığı için oy verdim. Gezi Parkı 'ndaki masum protestoyu zehirli gazlarla püskürtmek yerine, polisin gençlerle birlikte şarkı söyleyip onların dağılmasını beklemesini tercih ederdim'' dedi.

'KÜRTLERİ KUCAKLADIĞI İÇİN OY VERDİM'

Çetin AK Parti'nin bugüne kadar birçok uygulamasına sahip çıkıp övgüler yağdırmıştı. AK Parti'nin icraatlarıyla devrim yaptığını söyleyen Çetin, Gezi Parkı protestoları sonrası ''Ben AK Parti'ye, devletin resmi, asık ve otoriter yüzünü değiştireceği için, devletin yok saydığı başörtülüleri, Kürtleri kucakladığı için oy verdim. Şimdi de sivil itaatsizlik hakkını kullanan bu insanları anlamasını ve kucaklamasını bekliyorum.

'MALESEF BU OLAY ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ'

Gezi Parkı 'ndaki masum protestoyu zehirli gazlarla püskürtmek yerine, polisin gençlerle birlikte şarkı söyleyip onların dağılmasını beklemesini tercih ederdim. Bu AK Parti'nin otoriter devlet anlayışını değiştirdiğinin de güzel bir örneği olurdu. Maalesef bütün bir olay çok kötü yönetildi.'' dedi.

GÖSTERİCİLER PROTESTO ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan protestolar sırasında gaz bombası kapsüllerinin isabet ettiği BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i hastanede ziyaret etmek isteyen Sinan Çetin, hastanenin önünde bekleyenler tarafından "Ağaoğlu'na git" diyerek, protesto edildi. Çetin'in hastaneye girmesi engellendi.