BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

Şehit yakınlarından AK Parti'ye tepki

AK Parti'nin hazırlığını yaptığı şehit yasası şehit ailelerinde hayal kırıklığı yarattı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart'taki grup toplantısında  "Mevcut durumda şehit yakınlarına, ailesinden birine veya eşine veya çocuğuna 1 istihdam hakkı tanınıyordu. Yapacağımız düzenleme ile biri eşi ya da çocuğu, diğeri ailesi olmak üzere istihdam hakkını 2'e çıkarıyoruz" sözleri şehit yakınlarını çok incitti. 

Şehit yakınları, şehit ailesinden istihdam hakkının iki kişiye çıkarılmasıyla ilgili maddeye "eğer şehit bekarsa ikinici iş hakkından ailesi yararlanır" ibaresi eklenmesini istedi.

Şehit kardeşi olan Dilek Sunal, kamuoyunda yakından takip edilen yasaya ilişkin endişeleri tüm bekar şehit aileleri adına dile getirdi:

"Peki şehit bekarsa bekar şehitlerin birinci derece yakınları ne olacak? Şehidin eşi,çocuğu yoksa ne olacak? Şehit bekar diye annesi,babası veya kardeşleri bu iki iş hakkını neden kullanamayacak? Elbette evli şehidimizin eşinin ve çocuklarının bütün hakları korunmalıdır. Diğer taraftan da bekar şehidin anne, baba ve kardeşlerinin tüm hakları aynı şekilde korunmalı ve verilmelidir.

ŞEHİDİN EVLİSİ BEKARI OLUR MU?

Şehit şehittir. Şehidin evlisi ya da bekarı olurmu? Şehit ailsinden İki kişiye kamuda iş hakkının, şehidin evli ya da bekar olması ile ilişkilendirilmesi üzüntü vermektedir. Bu durum şehit ailesi zenginse ona haklarını vermemek gibidir. Böyle bir şeyi düşünmek bile bir ayrımcılık olur. 20 yaşında askere giden Mehmetçiklerimizin çok büyük bir bölümü bekar olarak askere gitmektedir.

Şehit ailesi tarafından reddedilmeyen hiçbir hak şehidin medeni durumuna göre belirlenmemelidir. Sayın Başbakanın açıkladığı şehit ailesinden istihdam hakkının iki kişiye çıkarılmasıyla ilgili maddeye "eğer şehit bekarsa ikinici iş hakkından ailesi yararlanır" ibaresi eklenmesi yerinde ve hakkaniyetli bir karar olacaktır"