BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  MEDYA

AK Parti seçmenine ağır benzetme!

Ömer Laçiner, AK Parti'ye oy veren seçmenin ahlaki bir duruşunun olmadığını iddia etti.

Abone ol

Birikim Dergisi genel yayın yönetmeni Ömer Laçiner'den AK Parti seçmenine ağır sözler! AK Parti'nin Türkiye'nin orta sınıfından oy aldığını söyleyen Laçiner, bu kesimin ahlaki bir duruşa sahip olmadığını iddia etti. Laçiner'e göre AK Parti yüzde 40'ların üzerinde bir oy alması halinde bu ahlaksızlık onaylanmış olacak.

Ömer Laçiner CNN Türk'te Rıdvan Akar'ın sorularını cevapladı. 30 Mart seçimlerinin olası sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Laçiner, AK Parti seçmeninin büyük bölümünün ahlaki duruşa sahip olmadığını iddia etti. İşte Laçiner'in o sözleri;

"AK Parti'nin omurgası, Türkiye'nin orta sınıflarıdır. Türkiye orta sınıflarının, sağlam bir ahlaki duruşlarına sahip olmadıklarını, son derece pragmatist davrandıklarını biliyoruz, büyük bir kesimi öyle. Bu kesimin, AKP'ye oy veren yüzde 50'lik bir oyun yüzde 40'nı sağlayan bir kesim olarak düşünebiliriz bunları. Yüzde 60-70'i AKP'ye oy verecek anketlerin gösterdiği. Buna şaşırmam doğrusu.

"AĞIR DEFOYA RAĞMEN OY VERİRLERSE..."

Hükümetin hem politikada hem de ahlaki alanda, bu kadar ağır defoların, ağır şaibelerin olduğu bir dönemde, ikincisi başbakanın bizatihi iktidarını yürütebilmek için açıkça yalana başvurduğu pekçok örneği ortadayken yine AKP'ye dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan'a oy verirse bu onların bileceği şeydir.

"OYLARI YÜZDE 30'LARA KADAR DÜŞER"

Ben AKP'nin söylediği gibi yüzde 45 gibi bir oy alacağını sanmıyorum, daha doğrusu sanmak istemiyorum öyle söyleyeyim. Yani bu insanların, bu kadar açık bir ahlaki sorun varken bu kadar umarsız davranacağını düşünmek istemiyorum. AKP'nin oyunun yüzde 30'lara kadar düşebileceği ihtimali olduğunu düşünüyorum. Herşeyi 30 Mart'ta göreceğiz. Önümüze geldiği vakit daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz sanıyorum."