BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  MEDYA

AK Parti seçimi kazanacak! Suçlusu da DSP!

Sözcü gazetesinin sivri dilli yazarı Emin Çölaşan, yerel seçimler öncesi DSP'yi hedef alan sert bir yazı yazdı.

Abone ol

Sözcü si yazarı , "DSP’nin yeni görevi: AKP’ye hizmet" başlıklı yazısında aday gösterilmediği yada istediği ismin aday olmadığı için CHP'den istifa edip DSP'ye geçenlere ateş püskürdü.

DSP'ye geçen isimleri 'bölücü' olarak nitelendiren Çölaşan, DSP'ye geçen adayların oyları böleceğini ve bu yüzden AK Parti'nin aradan sıyrılıp seçimi kazanacağını yazdı.

HORTUMCULARA KARŞI GÜÇ BİRLİĞİ ZAMANI

Sevgili okuyucularım, bu arkadaşlar en baştan DSP’ye gitmiş olsaydı, saygı duyardım. Hatta bazılarına kendi çapımda destek verirdim. Ama şimdi o saygıyı duymak mümkün değil. Bu seçimde en büyük tehlike oyların bölünmesi olacak ve bu takdirde aradan AKP sıyrılacaktır. Burada çeşitli zamanlarda defalarca yazdım ve seçime kadar da yazmayı sürdüreceğim:

“Şimdi particilik değil hortumculara, rüşvetçilere, vurgunculara karşı güç birliği zamanı. Sağ sol ayırımı yapmayın, oylarınızı bölmeyin ve seçim bölgenizde AKP’ye karşı olan en güçlü partiye oy verin.”

DSP ne yazık ki hiçbir yerde bu konumda değil.

AKP'NİN OYLARINI BÖLEBİLECEK PARTİ YOK

Biz bu bölünme olayının acılarını geçmişte çok yaşadık. Özellikle SHP-DSP-CHP arasında. Aradan hep başkaları fışkırdı. Örneğin Melih Gökçek, CHP-DSP bölünmesi sayesinde kıl payı başkan seçildi. Aynı tehlikenin yine kapımızda olması mümkün. Bu söylediklerim, şu anda bütün seçim bölgeleri için geçerlidir. Oylar bölünüyor, pek çok yerde aradan yüzde 30, yüzde 35 gibi oranlarla AKP çıkıyor!.. Çünkü AKP’nin oylarını bölecek başka bir parti yok!

BÖLÜCÜ DSP

Çankaya’da CHP açısından bir sıkıntı yok. Doğrusunu isterseniz İzmir ve Antalya merkez ilçeleri ile Edirne Büyükşehir’den de sadece ve sadece bölünme açısından endişe ederim. Tekrar ediyorum, DSP bu seçimde CHP’nin küskünlerini toplayıp aday göstermekle yanlış yaptığı gibi, siyasi açıdan ayıp etmiştir.

Bu yapılan yasal mıdır?

Elbette yasaldır ama sadece AKP’ye yarayacaktır. Son güne kadar CHP’den aday adayı olan ve seçilemeyince başka bir partiden aday olanların yaptığı ise daha beter bir yanlış ve ayıptır. Onların bu tutumu da AKP’ye yarayacaktır. DSP, Türk siyasi tarihine bu seçimde “Bölücü” olarak geçecektir. Sözlerimde ısrar ediyorum:

“Oylarınızı bölmeyin. Şimdi hortumculara ve Tayyip’e karşı güç birliği zamanıdır.”