BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

AK Parti Seçim Bildirgesi Davutoğlu'ndan emekli ve asgari ücret müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Davutoğlu emeklilere, kadınlara ve asgari ücretliye büyük müjde verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesinde asgari ücret maaşının bin 300 TL olacağını ve emeklilere bin 200 TL ek zam verileceğini açıkladı.

DAVUTOĞLU'NA COŞKULU KARŞILAMA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "AK Parti Seçim Beyannamesi"ni açıklayacağı toplantı başladı. Başbakan Davutoğlu, açıklamayı yapmak üzere ATO Congresium'a eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Salona gelişinde vatandaşları selamlayan Davutoğlu, Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla karşılandı.

ak-parti-secim-bildirgesi-davutoglu-konusuyor.20151004134244.jpg

Davutoğlu, salona "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısı eşliğinde girdi. Başbakan Davutoğlu konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıktığında ise AK Parti'nin seçim müziği olarak kullanılacağı açıklanan "Haydi Bismillah" isimli şarkı çalındı.

DAVUTOĞLU'NDAN SEÇİM TWEETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, salona gelişinden önce twitter'dan paylaşımda bulundu.

"İlk Günkü Aşkla Hep Birlikte, Daima İnsan, Daima Hizmet için, Türkiyem için" tweetini #AKBeyanname etiketiyle atan Davutoğlu, tweetine seçim beyannamesine ilişkin görselleri de ekledi.

ak-parti-secim-bildirgesi-davutoglu-konusuyor.20151004133007.jpg

AK PARTİ'NİN İLK MİTİNGİ SAMSUN'DA

Bugün açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından seçim mitinglerine başlayacak olan Davutoğlu, ilk mitingini gerçekleştirmek üzere Samsun'a gidecek.

Yarın yapılacak Samsun mitinginin ardından Davutoğlu, ikinci mitingi de salı günü Erzurum'da gerçekleştirecek. 7 Haziran seçimlerinde tüm illeri ziyaret eden Davutoğlu'nun bu seçimde 23-24 ilde miting yapması planlanıyor.

ak-parti-secim-bildirgesi-davutoglu-konusuyor.20151004134338.jpg

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mız az önce Brüksel'e yola çıktı, Allah yolunu açık etsin. Geleceğe yürüyen bu siyasi partilerin, görülmez kahramanlarını selamlıyorum. Değerli kardeşlerim bugün bir milat, yeniden 'bismillah' diyoruz. Bugün 3 Kasım 2002 gibi 1 Kasım 2015'i de bayram yapma günüdür. Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olarak bütün dava arkadaşlarımızla aziz milletimizin izindeyiz. Bu aziz kadroyla birlikte Türkiye'nin emanetine sahip olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. AK Part ailesi olarak 1 Kasım'daki seçimlere doğru ilk günkü aşkla gittiğimiz göstergesi bu salondaki aşktır.

"BİRBİRİMİZİ ÜZMEYELİM, HAKARET VE TAHKİR..."

Bütün partilerimize bir kez daha siyasi nezaket kuralları içinde medeni bir rekabet diliyorum. Bütün partiler, karşılıklı saygı içinde söyleyeceklerini milletimize anlatacaklarını dile getirsinler, ama birbirimizi kırmayalım, birbirimizi üzmeyelim, hakaret ve tahkir yerine güzel sözlerle birbirimize hitap edelim. 1 Kasım seçimleri şimdiden milletimize hayırlı olsun.

"AK PARTİ HAREKETİ BİR REFORM HAREKETİDİR"

AK Parti hareketi bir reform hareketidir. Köhnenmiş bir sistemin önünü açan bir reform hareketidir. AK Parti bu özelliğiyle 2002'den bu yana sessiz bir reform gerçekleştirmiştir. İkinci olarak AK Parti halkın içinden çıkmış bir partidir. Halk biziz, biz halkız. AK Parti hareketinin 3. özelliği bir vizyon hareketi olmasıdır. Bu 3 özellik, bugün açıklanacak beyannamemizde yer alacak.

"DAR KATILIMLA HAZIRLANMIŞ BİR BEYANNAME DEĞİLDİR"

Sunduğumuz seçim beyannamesi, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname değil; milletin katılımıyla geniş bir konsensus ve mutabakatla hazırlanmış bir beyannamedir. Bugün, milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır.

ak-parti-secim-bildirgesi-davutoglu-konusuyor.20151004134427.jpg

"13 YILIN HEBA OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Milletimizle el ele, gönül gönüle 13 yılın atılımlarını daha ileri seviyelere taşıyacağız. 13 yılın kazanımlarının heba olup gitmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kaosa, krize, kriz çıkarmak isteyenlere hiçbir suretle geçit vermeyeceğiz.

"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE CHP VE MHP..."

AK Parti olarak bütün milletimiz şahittir, biz AK Parti olarak koalisyon görüşmelerini sonuna kadar samimiyetle sürdükdük. AK Parti bütün kadrolarıyla bu süreci hareketi geçirdi. Maalesef aynı demokratik yaklaşımı muhattaplarımda göremedik. CHP hemen blok siyasetine yöneldi. AK Parti'yi dışlayan bir sistem geliştirdi. MHP hayır siyaseti geliştirdi. MHP ise herşeye hayır dedi. Blok siyaseti ve hayır siyasetinin ne noktaya geldiğini görüyoruz. Blok siyaseti de hayır siyaseti de milletten gereken cevabı alır. HDP ise terör siyaseti geliştirdi. Biz ise birlik siyaseti yaptık.

"TAZELENDİK, YENİLENDİK, HAYDİ BİSMİLLAH DİYORUZ"

Yeni bir seçime giderken, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak programa, en önemlisi aşka sahip olan yegane parti AK Parti'dir. Biz sadece hedefler belirlemıyoruz, bu hedeflere ulaşmak yolunda geçmiş 13 yılı teminat olarak veriyoruz. Yeni Türkiye, demokratik Türkiye vizyonu 1 Kasım seçimlerinin temel vizyonudur. AK Parti bugüne kadar değişimin, reformların, sessiz kitlelerin sesi olmuştur. Biz hem geleneği sürdürürüz, hem tazeleniriz. Tazelendik, yenilendik, haydi bismillah diyoruz. AK Parti geçen seneki olağanüstü kongremizde söylediğimiz gibi insana hak ettiği onuru veren bir partidir. Toplumun değişik taleplerini okuyamayanlar Türkiye'yi ileri taşıyamazlar. Bizim söyleyecek sözümüz var, bizim gidecek yolumuz var. Türkiye geleceğini maceracılara bırakmayacaktır.

ak-parti-secim-bildirgesi-davutoglu-konusuyor.20151004134505.jpg

"KAMU DÜZENİ SAĞLANANA KADAR TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Puslu havayı seven çakallar zannetiler ki 7 Haziran'dan sonra ülke sahsiz kalacak, yönetim boşluğu oluşacak. Biz bu tehdit unsurlarına gereken cevabı verdik. Teröristleri masum vatandaşlarımızdan ayırarak hak ettikleri cevabı verdik. Güvenlik birimlerimiz büyük bir fedakarlıkla bütün terör örgütlerinin hadlerini bildirdi, ülkemizin ve milletimizin birliğini temin edecek adımları attı. Bizim barış için sergilediğimiz sabrı yanlış yorumlayanlar bir tehdit unsuruna dönüştü. Biz onlara gereken cevabı verdik. Terörü ve teröristi masum halktan ayırarak hak ettikleri cevabı verdik. Kamu düzeni sağlanana, bütün silahlar gömülene kadar terörle mücadelemiz devam edecek. Aynı kıbleye yönelenlerin kıblesini değiştirmeye kimse muktedir olamayacaktır. 1 Kasım seçimleri bütün mazlum milletlerin kaderini belirleyecek bir seçimdir. Türkiye'nin ne kadar kritik bir coğrafyada bulunduğu hepimizin malumudur. Türkiye bölgede bir istikrar ve güvenlik adasıdır.

"DAĞDAN ALDIĞI EMİRLE SİYASET YAPANLARIN..."

Bu milletin birliğine, insanlarımızın kardeşliğine yönelen her türlü tehdide karşı dimdik ayaktayız. Sırtını dağa yaslayan, dağdan aldığı emirle siyaset yapanların aramıza nifak tohumları ekmesine, bin yıllık kardeşliğimizi zedelemesine kesinlikle izin vermeyiz. Terörün arkasındaki hain odaklar, çözümden rahatsız olan odaklardır. Bu engelleri ortadan kaldıracak ve kardeşliğimize halel getirmeyecek şekilde bütün ülkeyi bütünleştirecek toplumsal uzlaşı çalışmalarına devam edeceğiz.

"YETER, SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR"

Hiç kimsenin huzurumuzu, muhabbetimizi bozmasına izin vermeyiniz. AK Parti, bütün coğrafyamız için büyük bir önem teşkil etmektedir. Ülkeyi yönetme iradesine olan ve olacak olan sadece millettir. Biz de yeter, söz de karar da milletindir dedik, demeye de devam edeceğiz. İlk günkü aşkımız nasıl ki milletimizse bugün de öyledir.

aa_picture_20151004_6439752_web.jpg

"TÜRKİYE 13 YILDIR SADECE BÜYÜDÜ"

Biz milletimizin umudu olarak iktidara geldik. AK Parti halen istikrarın, güvenin partisidir. Bugüne kadar milletimizin güvenini boşa çıkarmadık. AK Parti'ye yönelik saldırıların, iftiraların, tamamının arkasında bu güveni boğmak vardır. Gelin hep beraber bir olalım diyoruz. Bizim yolumuz milletimizin yoludur. Türkiye 13 yıldır sadece büyüdü. AK Parti siyasetinde hiçbir zaman yalan yoktur, 13 yıldır millete verdiğimiz her sözü tuttuk.

"REFORM VADEDEN TEK BEYANNAME BİZİMKİDİR"

AK Parti beyannamesi reform vadaden tek beyannamedir. Bu beyanname Türkiye'yi yüksek gelir düzeyine taşıyacak bir beyannamedir. Bu beyanname hesabı, kitabı son derece iyi yapılmış bir beyannamedir. Bu beyanname bütün vatandaşlarımızı birinci sınıf bir beyannamedir. İnsan onuru dış politikamızın da iç siyasetimizin de temelidir. Beyannamemiz reformlar, vaatler ve büyük Türkiye yolunda temel aldığımız büyük projeler olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Beyannamemizi demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve özgürlüklerini temel alarak hazırladık.

BİR ANDA DAVUTOĞLU'NA KOŞTU

Başbakan Davutoğlu, konuşması sırasında kendisinin yanına gelmek isteyen bir genci sahneye davet etti ve ona sarıldı. 'Gelen böyle bir aşkla geliyorsa, bırakın gelsin' dedi.

aa_picture_20151004_6439753_web.jpg

"EŞİT VATANDAŞLIK İLKESİNİ TEMEL KILACAĞIZ"

İnsan onuru dış politikamızın da iç siyasetimizin de temelidir. Verdiğimiz sözn arkasında milletimizin iradesi ve 13 yıllık muazzam birikimimiz vardır. Yeni bir anayasa yapacağız, Temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması başta olmak üzere uluslararası sözleşmelere tam uyum sağlayacağız. Herkesin inandığı gibi yaşadığı fikirlerini özgürce ifade ettiği refahtan payını aldığı toplumu birlikte inşa edeceğiz. Eşit vatandaşlık ilkesini temel kılacağız, önceliğimiz ülkemizin katılımcı özgürlükçü ve sivil bir anayasa ile yönetilmesini sağlamak. Düşünce, ifade ve inanç özgürlüğü insan onurunun ayrılmaz parçası olarak güvence altına alınacak.

"AB ÜYELİĞİ ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK"

Türkiye'nin AB üyeliği çalışmalarına hız kazandıracağız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, ve suistimallerin önüne geçilmesi için yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. STK'ların geliştirilmesi ve güçlendirilmesine dair yasa çıkaracağız.

"YENİ SİYASİ PARTİLER KANUNU"

Askeri dönemlerden kalan yürürlükteki siyasi yasaları kaldıracağız. Yeni bir siyasi partiler kanununu ivedilikle çıkaracağız. Demokratik siyasete ve bu siyasetin öncülerine güç kazandırmak için siyasi etik kanununu çıkaracağız.

aa_picture_20151004_6439745_web.jpg

"HİÇBİR VATANDAŞ KÖKENİ DOLAYISIYLA DIŞLANAMAYACAK"

Türkiye'de Kürt Türk Sünni Alevi gibi ayrım yapmak isteyenlere karşı bütün fikirlerin serbestçe ifade edilmesi Ak Parti sayesinde gerçekleşmiştir. Birçok kere Alevi kanaat önderleriyle bir araya geldik. Bundan sonra da Alevi toplum kesimlerimizin sorunlarının çözümü için gereken her adımı atacağız. Roman vatandaşlarımızın sorunlarına son vererek eğitim ayrımcılığını bitireceğiz. Bu ülkede hiçbir vatandaş ait olduğu kültür sebebi ile dışlanamayacak. Milli birlik ve kardeşlik perspektifimizi koruyacağız.

Kamu düzenini tehdit eden bütün unsurlarını yerle bir edeceğiz. Çözüm sürecini güvence altına amak amacıyla çıkardığımız yasa ile silahın, şiddetin tamamen gündemden çıktığı ortama ulaşmak için her türlü tedbiri alacağız.
Çözüm sürecinin sahibi millet, taşıyıcısı ise AK Parti ve ülkemizde barış isteyen herkestir. Çözüm sürecinin mimarı da yaratıcısı da AK Partidir, AK Parti olacaktır.

"YARGIDA KAPSAMLI REFORM YAPILACAK"

Yargıda kapsamlı bir reform öngörüyoruz. Yüksek yargıda birliği sağlama konusunda adımlar atacağız. HSYK'yı Hakimler Yüksek Kurulu ve Savcılar yüksek kurulu olarak yeniden yapılandıracağız.

"EĞİTİMDE REFORMLARA DEVAM EDECEĞİZ"

Eğitimde çok önemli reformlar gerçekleştirdik, şimdi de artırarak devam edeceğiz. Eğitimde niteliksel değişiklikler yaratacağız. Öğretmenlerimizin her anlamda daha iyi yetişmesini sağlayacağız. Bütçeden en fazla payını eğitime almış iktidar olarak eğitimde niteliksel bir dönüşümün önünü açacağız. Yetkileri merkezden yerel okullara vereceğiz. Öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için eğitim almalarını sağlayacağız. Her anlamda dijital içerikle zenginleştirilmiş mobil öğrenme biçimini yaygınlaştıracağız. Kamunun vatandaşımıza sunduğu her türlü hizmetin kalitesini artırıyoruz.

Ekonomimizdeki en büyük reformu da reel ekonomide yapacağız. İleri teknolojiyle yüksek katma değere dayalı ekonomik dönüşüm.İthalat bağımlılığını azaltan, ihracı teşvik eden politika iş yeri açma ve çalışma prosedürlerinde yeni çalışmalar yapacağız. Gümrük işlemlerini hızlandıracağız. Enerji sağlık havacılık, uzay, otomotiv, bilişim ve savunma sistemlerindeki çalışmaları destekleyeceğiz. 4,5 ihalesini yaptık, en kısa zamanda 5G'ye geçiş için de altyapıyı sağlayacağız.

Vaadlerimizi biz masa başında hazırlamadık. Milletimizle konuştuk. Bir kısmını sizinle paylaşacağım ve bütününü beyannamenin tam kısmında göreceksiniz.

aa_picture_20151004_6439749_web.jpg

"EV ALMAK İSTEYENLERE YÜZDE 15 KATKI VERECEĞİZ"

Aile ve çocuklara olarak; güçlü bir toplum için öncelikle aileyi güçlendirmemiz gerektiğini biliyoruz. Ailelerin olumsuz eylemler korunması için, aile sosyal destek programını hayata geçiyoruz. Aile değerlerini öne çıkaran, kültür sanat programlarını öne çıkaracağız. Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan dezavantajlı tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız, koğuş sisteminden ev ortamına geçeceğiz. Ev almak isteyenlere devlet yüzde 15 katkı sağlayacak.

"ANNELERE DOĞUM HEDİYESİ"

Bütün annelerimize doğum hediyesi vereceğiz, şu ana kadar 265 bin anneye bu ödemeyi yaptık. Kadınların siyasetten bürokrasiye kadar karar alma mekanizmalarına etkin katılımlarını sağlayacak her türlü tedbiri alacağız. Anneler ilk çocukta 2, ikincide 4, üçüncüde 6 ay yarı zamanlı çalışacak ama tam ücret alacak.

"YENİ İŞ KURAN GENÇLERİMİZDEN 3 YIL VERGİ ALMAYACAĞIZ"

Seçilme yaşını 18'e indireceğiz. Gençlerimize sınırsız ve ücretsiz internet veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimze proje kapsamında 50 bin liraya kadar nakdi destek vereceğiz. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Yeni iş kuran gençlerimiz 3 yıl boyunca gelir vergisi ödemeyecek. İlk kez ilk bulan her gencimizin maaşı 1 yıl tarafından devlet tarafından ödenecek. Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız.

Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız. Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında devlet destek verecek.

aa_picture_20151004_6439750_web.jpg

"ENGELSİZ BİR HAYAT İÇİN ALT YAPI OLUŞTURACAĞIZ"

Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz.

"EMEKLİLERE YILDA 1200 LİRA EK ZAM"

1100 liranın altında maaş alan işçi ve bağkur emeklilerimize yılda 1200 lira ek zam yapıyoruz. Emekli memur maaşlarını da düzenledik. Şimdi bütün emeklilerimize ayda 100 yılda 1200 lira takribi durumuna göre yeni zam yapıyoruz. Emeklilerimize hayırlı bereketli olsun. Bu da refah düzeyinin yükseltilmesi anlamda önemli. Tarım emeklileri hariç, 1000 liranın altında maaş alan hiçbir emekli kalmayacak. BağKur emeklilerimiz ise 884 liraya ulaşmış olacak. TOKİ eliyle emeklilerimizi aylık 250 TL taksitle konut sahibi yapacağız.

"YEM VE GÜBREDE KDV'Yİ KALDIRIYORUZ"

Yem ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz. Genç çiftçilere karşılıksız 30 bin lira nakdi destek vereceğiz.

"TÜM OKULLAR TAM GÜN EĞİTİME GEÇECEK"

Tüm okullarımızda tam gün eğitim ve öğretime geçilecek. Fatih projesi aracılığıyla nitelikli bir eğitim altyapısı oluşturacağız. Ortaöğretim'i bitiren her öğrencimiz bir spor dalından lisans alabilecek kapasitesinde veya bir müzik enstürmanı çalabilecek kapasitede olacak. Ulusal öğretmen strateji belgesini ortaya koyacağız. Ücretsiz müze kartı verilecek ve bazı derslerin müzelerde yapılması temin edilecek. Üniversiteye geçiş sınavı yılda bir kez değil birden çok yapılacak, mümkünse 3 kez olacak.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARINI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ"

Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını yeniden düzenleyeceğiz, Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız. Bazı kanser türleri başta olmak üzere erken teşhis taramalarını çoğaltacağız. Kendi aşımızı, kendimiz yapacağız.

"ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA OLACAK"

Asgari ücreti 1300 liraya çıkaracağız. Yapılan işin tehlike sınıfına göre de asgari ücret farklılık gösterecek. Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000 lira yapacağız.

aa_picture_20151004_6439748_web.jpg

ŞEHİR YAPILANMASI

Önümüzdeki dönemde dikey değil yapay bir yapılaşmayı özendirecek teşvik edeceğiz. Şehir merkezinde kalan küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyarak şartlarını iyileştireceğiz. Tarihi şehir merkezlerinin canlandırılmasına yönelik projelere destek vereceğiz. Şehirlerde kişi başı 10 metrekare olan yeşil alan şartını 15 metrekareye çıkartacağız.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK PROJELERİ

Silvan 1. Merhale Projesi ile 200 bin hektar alan sulanacak, 200 bin insanımıza istihdam sağlanacak. Elektrikli yerli marka otomobil için çalışmalarımız sürdürülmektedir. 2023 yılında kadar toplam 470 tüneli hizmete açmayı planlıyoruz. Dünyada ilk 3 katlı tüneli İstanbul'a armağan edeceğiz. 73 yeni adalet sarayı yapılacak. İstanbul'da en büyük havalimanı yapılacak. Demokrasi ve özgürlükler adası projemizi geliştiriyoruz.

Mersin-Artvin nükleer enerji projesinin gelişmesi sağlanacak. Sinop Nükleer Enerji Santralı projesinin maliyeti 22 milyar dolar. Her bir proje Türkiye'nin milli ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Karapınar Endüstri İhsisas projesiyle en büyük güneş enerji santrali kurulacak. Yerli marka otomobil üretimi için Ar-Ge başta olmak üzere gerekli çalışmalar sürdürülecektir. Hürkuş, Atak helikopter, Altay projesi ve gemi projeleri en kısa sürede tamamlandırılmak üzere sürdürülüyor. Yerli bölgesel uçak projesi sürdürülüyor. 2023 yılında Türk semalarında hem yerli muharib uçaklar hem de yolcu uçakları uçacak. Türksat 6A ile kendi haberleşme sistemimizi kuracağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara yolu, 95 kmlik otoyol ve 3.köprü projesinin maliyeti 2,5 milyar dolardır.

"AK PARTİ HAREKETİ REFORM HAREKETİDİR"

Konuşmamın başında bahsettiğim gibi AK Parti hareketi, bir reform hareketidir. Bir an önce bahsettiğim projelerle yeni ve güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz inşallah. 7 Haziran bizim için bir duraktı ama biz durmadık. Büyük Türkiye'nin inşası için hepinizi seferberliğe çağırıyorum. Milletin birliği için 1 Kasım'da sandığa gitmeye var mısınız ? Haydi Bismillah diyor muyuz ? Allah yar ve yardımcımız olsun.