BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  SEÇİM

AK Parti seçim beyannamesinde sürpriz

Yezer Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde AK Parti'nin seçim beyannamesinden ilginç bir ayrıntı aktardı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, İslamofobiye karşı Türk ve İslam dünyasında yeni bir medeniyet inşası için "Kutsal kavga" projesini hayata geçirecek.

2015 seçimlerine az bir süre kala AK Parti seçim beyannamesini tamamlamak üzere. AK Parti kurmaylarının hafta sonu Afyın'da yaptığı çalışmanın detaylarını Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, köşesine taşıdı:

AK Parti’nin üçayaklı stratejisinde şunlar yer alıyor:

1-Yeni ve özgür bir Anayasa

2-Ekonomik dönüşüm

3-Mega projeler.

Üçüncü ayak iki bölümden oluşuyor.

A-Çılgın projeler

B-Sosyal projeler

KUTSAL KAVGA

Sadece bunlar olmayacak elbette ki, Başbakan Davutoğlu’nun entelektüel kimliğine çok oturan bir proje var. Buna seçim beyannamesinin sürprizi de diyebiliriz.

“Kutsal mücadele” ya da “Kutsal kavga”

Birilerinin İslamofobi ile yetinmeyip, bunu İslam düşmanlığına dönüştürmek istedikleri bir dönemde AK Parti bu seçimlerde bir, ”Medeniyet mücadelesi” ile ortaya çıkacak.

AK Parti iktidarı şimdiye kadar İslamofobi ile mücadele için batı dünyasıyla birlikte ”Medeniyetler İttifakı” projesinde yer almış bir parti. Hatta bundan dolayı ulusalcı kesimler tarafından “BOP Eş Başkanlığı” gibi haksız ithamlara maruz kaldı. Paris katliamını fırsat bilerek Avrupa’nın 11 Eylül’ünü inşa etmek isteyenlere inat, Paris yürüyüşünde en ön saflarda yer almış bir ülkeyiz.

YENİ BİR MEDENİYET İNŞASI

Ancak İslam düşmanlığı dalgasını kabartmaya kalkışanlara karşı bir medeniyet projesi ile çıkmak en çok ülkemize yakışır.

AK Parti’nin seçim beyannamesinin bir bölümü, ”Kutsal mücadele”ye ayrılacak. Yeni bir medeniyet inşası olarak sunulacak.

AK Parti bu seçimlerde sadece Türk halkına değil aynı zamanda İslam dünyasına da seslenecek diyebiliriz.

Peki çözüm süreci ve Başkanlık sistemi ne olacak?

Başkanlık sistemi yeni Anayasa projesinin en önemli unsurlarından biri olacak. Çözüm süreci ise seçim beyannamesinde hem müstakil olarak yer alacak hem yeni Anayasa projesinin içinde kendine yer bulacak.

Tüm bunlar önemli başlıklar. Ama ben ilk kez karşılaştığım “Kutsal Kavga”ya çarpıldım desem yeridir.